Salát s grilovaným Romadurem
Ingredience (na 2 porce)
- Romadur na grilovaní 2 porce
- 100 g mix listových salátů
- Cherry rajčata červená a žlutá
- Okurka
- Brusinky
- Opečený toast
- Zálivka (2 lžíce olivového oleje, 1 lžička medu, 1 lžička hořčice, 1 lžička balsamica)
Návod na přípravu
Zeleninu omyjeme a nakrájíme. Připravíme si zálivku z oleje, medu, hořčice a balsamica. Podle chuti můžeme osolit a opepřit. Na talíř naskládáme nejprve saláty, pak i rajčata a okurky. Dochutíme zálivkou. Nyní připravíme grilovaný Romadur. Obalíme ho v přiloženém koření a oleji. V alobale ho opečeme na pánvi nebo grilu. Romadur dáme navrh salátu a podáváme s brusinkami a opečeným toastem či bagetkou.
Zaujal Vás recept? Ve spolupráci s námi ho vytvořila Michaela Poláková, kterou můžete sledovat na IG Michaela_foodphoto a webových stránkách www.michaelapolakova.com.
Podobné recepty
Sezónní salát s bílým Jihočeským jogurtem Nature, tahini, krutony a křupavou slaninou
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeského bílého jogurtu Nature 8 cherry rajčat 8 ks zeleného či bílého chřestu 6 ředkviček 2 little gem saláty 1 ks červené čekanky 5 plátků toastového chleba 5 plátků slaniny 1 stroužek česneku hrst koriandru lžíce tahini šťáva z jedné limetky sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce vody
Čočkový salát s Jihočeskou nivou Fit 30%
Ingredience (2 porce) 1 × Jihočeská niva Fit 30% 1 hrneček uvařené černé čočky ½ okurky 1 paprika 100 g cherry rajčat koriandr Na zálivku: šťáva z ½ citronu 2 lžíce olivového oleje 1 lžička medu špetka soli
Ovocný salát s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ingredience (na 4 porce) 3 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 100 g jahod 100 g malin 100 g borůvek 100 g kiwi 100 g banánu 1 pomeranč 2 lžíce limetkové šťávy javorový sirup nebo med dle chuti máta na ozdobení
Bramborový salát s Jihočeskou nivou Premium
Nejen na Vánoce si jistě rádi vychutnáte bramborový salát. Milovníkům nivy přinášíme tento nevšední recept.
Kuřecí souvlaki s tzatziki a pečenou pitou plněnou uzeným Tylžským sýrem
Připravte si na grilu jídlo, které je právem oblíbené nejen v Řecku. S uzeným Tylžským sýrem od Madety to bude teprve lahůdka.
Waldorf salát s Jihočeskou nivou Fit 30 %
Ingredience (2 porce) 150 g Jihočeské nivy Fit 30% 150 g salátu little gem 50 g řapíkatého celeru 30 g bulvového celeru 50 g jablek 30 g hroznového vína 20 g vlašských ořechů 100 g Jihočeského žervé 30 g majonézy 30 g medu šťáva z jednoho citronu 15 g dijonské hořčice 15 g hrubozrnné hořčice sůl pepř
Kuře na kari s Jihočeským Nature dipem
Máte svůj osvědčený recept na grilované kuře? Vyzkoušejte i ten náš, mohla by být příjemnou změnou.
Bulgurový salát s řepou, kadeřávkem, Jihočeskou nivou 30 % a kadeřávkovými chipsy
Ingredience (na 2 porce) 2 větší bulvy řepy – může být červená nebo mix červené a žluté olivový olej sůl 50 g bulguru (ideálně hrubozrnného) 20 g quinoy 2 listy kadeřávku Jihočeská niva 30 % červená cibule granátové jablko vlašské ořechy Zálivka: 1,5 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy 1 lžička javorového sirupu 1 lžička celozrnné hořčice sůl
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...