cz en de ru

Mlsejte bez výčitek – ochutnejte Lahůdky v novém

Chuť na sladké přepadne někdy každého. Až vás bude příště honit mlsná, sáhněte po Lahůdce jihočeské od Madety, kterou nově najdete ve slušivém stylovém modrém kabátku.

Je to poctivá zakysaná smetana bez chemie. Vyráběná tradiční technologií a v opravdu delikátních příchutích. Vychutnat si ji můžete hned v několika příchutích - se zahradními jahodami, vaječným koňakem, 60% čokoládou, s čokoládou a oříšky, višněmi či medovníkem.

Pro celiaky je dobrou zprávou, že splňuje požadavky bezlepkové diety.

 

A pokud si chcete užívat Lahůdky i jinak, pojďte si připravit lahodné dezerty.

 

 

Jihočeská Charlotta s Lahůdkou a jahodami

Ingredience:

o   500g Jihočeského tvarohu polotučného

o   2 kelímky Lahůdky jihočeské na zahradních jahodách

o   80 g moučkového cukru

o   9 ks plátkové želatiny

o   500 g oblíbeného ovoce

o   1 balení želatiny v prášku

o   300 g cukrářských piškotů

Postup:

o   Obruč na menší dort položte na servírovací talíř. Cukrářské piškoty, které postavíte zevnitř obvodu obruče, zespoda seřízněte, aby stály, a vyplňte jimi i dno.

o   Plátky želatiny vložte do studené vody a nechte je nabobtnat. V misce smíchejte tvaroh, přidejte dvě balení Lahůdky a moučkový cukr. Plátky želatiny, které vám nabobtnaly, rozpusťte asi v 0,5 dl vody v hrnci nad mírným plamenem. Jakmile je želatina tekutá, stáhněte ji z plotýnky a smíchejte ji s částí tvarohovo-lahůdkové směsi tak, aby se vše propojilo. Pak přimíchejte zbylou část směsi.

o   Zhruba polovičku této směsi vlijte do formy. Na zarovnanou směs naskládejte oblíbené ovoce a zaplňte zbytkem směsi. Dort vložte do lednice nebo do chladné místnosti minimálně na 6 hodin.

o   Po zatuhnutí na vršek dortu naskládejte větší kousky zbylého ovoce a připravte si dortovou želatinu dle návodu. Ovoce natřete rozehřátou želatinou, bude pak pěkně lesklé. Kdo chce, může přidat i lístky máty a čokoládu. Opatrně pak sundejte obruč z dortu a můžete podávat.

Čokoládovo-oříškové potěšení ve skleničce

Ingredience:

o   1 Jihočeský Nature bílý

o   1 Lahůdka jihočeská - zakysaná smetana na čokoládě s oříšky

o   oříšky

o   oblíbené ovoce (např. banán)

o   cukrářské piškoty

o   kokos a kakao na ozdobu

o   půl pomeranče

Postup:

o   Vezměte si 2 pěkné skleničky na nožičce. Vršky skleniček potřete pomerančem, okraj jedné namočte do kakaa a okraj druhé do kokosu. Vytvoříte tak pěknou ozdobu.

o   Na dno skleniček vlijte vždy polovinu bílého jogurtu. Na něj dejte dle chuti oříšky, čokoládové kostičky či oblíbené ovoce.

o   Na vše pak do každé sklenice dejte polovinu rozmíchané Lahůdky jihočeské -zakysané smetany na čokoládě s oříšky.

o   Pak už jen dozdobte oblíbeným ovocem, cukrářskými piškoty, kakaem a kokosem.

o   Ideální je dát na 1 až 2 hodiny do chladu, ale pokud to nevydržíte, tak nevadí, chutná to skvěle i bez zchladnutí ;)

Zpět na Aktuality