Andělský dort bez lepku a laktózy
Už jen název napovídá jak úžasný pro chuťové buňky bude teto lehký dort od Radky Vrzalové. Rozhodně stojí za to vyzkoušet.
Ingredience
Těsto:
- 5 bílků
- špetka soli + 5 g kypřícího prášku s vinným kamenem
- šťáva a kůra z 1 Bio citrónu
- 180 g krupicového cukru
- 90 g bezlepkové mouky (Radka Vrzalová doporučuje 30 g mandlové + 60 g Eatfit univerzal)
- Forma 23 cm, pečící papír na vyložení
Krém:
- 390 g Lipánků bez laktózy (3 balení)
- 260 g Jihočeské Lahůdky bez laktózy (2 balení)
- 2 ztužovače šlehačky
Instructions for preparation
- Z bílků, špetky soli, kypřícího prášku a citrónu (kůra+šťáva) vyšleháme pevný sníh, přišleháme polovinu krupicového cukru, až je sníh lesklý a má pevné špičky.
- Zbylý cukr smícháme s moukami a jen lehce vmícháme silikonovou stěrkou do pevného sněhu. Vzniklé těsto přemístíme do formy vyložené pečícím papírem (nevymazáváme!).
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá. Po upečení vyndáme formu na mřížku, ale dnem vzhůru (obráceně) - aby těsto volně vychladlo.
- Mezitím si připravím krém. Vyšleháme vychlazené Lipánky bez laktózy a Jihočeské Lahůdky bez laktózy, přišleháme ztužovače šlehačky do nadýchaného, ale pevného krému.
- Vychladlý korpus objedeme nožem, opatrně uvolníme z formy a přemístíme na mřížku. Rovnoměrně obmažeme a pomažeme krémem a zdobíme jedlými květinami, citrónovým tymiánem, čokoládou dle možností apod.
Před konzumací je dobré nechat dort uležet v chladu.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty

Tvarohové knedlíčky s Lipánkem bez laktózy
Plnit sladké knedlíky Lipánkem je neskutečný vynález, posuďte sami.

Bezlepkový dortík s borůvkami a Lipánkem bez laktózy
Ve studených měsících máte občas chuť na něco sladkého, teplého, ale ne moc náročného na přípravu? Recept je právě pro vás.

Mechové dortíky
Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...

Smažený sýr gouda v housce se salátem a Jihočeskou zakysanou smetanou
Sýr v housce je oblíbenou rychlovkou nejen pro studenty. Vyzkoušejte naši variantu se zakysanou smetanou.

Krémová dýňová polévka s chilli a Jihočeskou zakysanou smetanou
I když milujeme vývary, občas je chuť na něco odlišného. V této chvíli sáhněte po naší dýňové polévce.

Citronová babeta
Chutná vláčná vonící po spoustě citrónů s jahodovým srdcem. Taková buchta či bábovka může být nejen na Valentýna.

Ananasová bábovka s kokosem
Znáte plechovku, které se říká buchta Orgasmus? Tady je její bábovková varianta s menším množstvím cukru od Radky Vrzalové.

Kedlubnová polévka s Jihočeským Žervé
Jihočeské žervé má čisté složení, a proto je skvělé jako ingredience v teplé kuchyni. Vyzkoušejte sami...
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...