This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Andělský dort bez lepku a laktózy

Už jen název napovídá jak úžasný pro chuťové buňky bude teto lehký dort od Radky Vrzalové. Rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Ingredience

Těsto:

  • 5 bílků
  • špetka soli + 5 g kypřícího prášku s vinným kamenem
  • šťáva a kůra z 1 Bio citrónu
  • 180 g krupicového cukru
  • 90 g bezlepkové mouky (Radka Vrzalová doporučuje 30 g mandlové + 60 g Eatfit univerzal)
  • Forma 23 cm, pečící papír na vyložení

Krém:

  • 390 g Lipánků bez laktózy (3 balení)
  • 260 g Jihočeské Lahůdky bez laktózy (2 balení)
  • 2 ztužovače šlehačky

Instructions for preparation

  1. Z bílků, špetky soli, kypřícího prášku a citrónu (kůra+šťáva) vyšleháme pevný sníh, přišleháme polovinu krupicového cukru, až je sníh lesklý a má pevné špičky.
  2. Zbylý cukr smícháme s moukami a jen lehce vmícháme silikonovou stěrkou do pevného sněhu. Vzniklé těsto přemístíme do formy vyložené pečícím papírem (nevymazáváme!).
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá. Po upečení vyndáme formu na mřížku, ale dnem vzhůru (obráceně) - aby těsto volně vychladlo.
  4. Mezitím si připravím krém. Vyšleháme vychlazené Lipánky bez laktózy a Jihočeské Lahůdky bez laktózy, přišleháme ztužovače šlehačky do nadýchaného, ale pevného krému.
  5. Vychladlý korpus objedeme nožem, opatrně uvolníme z formy a přemístíme na mřížku. Rovnoměrně obmažeme a pomažeme krémem a zdobíme jedlými květinami, citrónovým tymiánem, čokoládou dle možností apod.

Před konzumací je dobré nechat dort uležet v chladu.

Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové

 

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen