We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Podzimní zapečený rýžový pudink

Podzimní zapečený rýžový pudink

Ingredience (2 porce):

  • 100 g jasmínové rýže
  • 2,5–3× vanilkové mléko Lipánek
  • 2 lžíce Jihočeského másla (30 g)
  • ½ lžičky skořice
  • ¼ lžičky kardamonu
  • ¼ lžičky kurkumy
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 1 lžíce třtinového cukru na zapečení
     

Instructions for preparation

Na másle krátce orestujeme propláchnutou rýži, poté ji začneme postupně zalévat vanilkovým mlékem Lipánek – vždy přilijeme trochu, promícháme a necháme vstřebat, teprve pak přidáme další. Přisypeme skořici, kardamom, kurkumu a vanilkový cukr a vaříme, dokud není rýže měkká a směs krémově zhoustlá.
Hotový rýžový pudink přendáme do máslem vymazané menší zapékací misky a povrch potřeme švestkovými povidly. Nakonec posypeme trochou cukru, který při pečení vytvoří jemnou karamelovou krustu.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, dokud povrch krásně nezezlátne.
 

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk