This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Ananasová bábovka s kokosem

1,5 hodiny

difficulty:

List of recipes

Znáte plechovku, které se říká buchta Orgasmus? Tady je její bábovková varianta s menším množstvím cukru od Radky Vrzalové.

Ananasová bábovka s kokosem

Ingredience

Tekutiny:

  • 3 vejce M
  • 170 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy
  • 100 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 100 ml šťávy z ananasového kompotu
  • 100 g cukr krupice z toho jeden vanilkový je možno použít xylitol

Sypké suroviny:

  • 220-250 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Eatfit bešamel či Doves Farm samokypřící -k té se přidá jen 4 g kypř.prášku) lze i mouky namíchat jednodruhové
  • Kůra z 1 BIO citrónu
  • 8 g kypřícího prášku + špetka soli
  • 50 g strouhaného kokosu do těsta + 50 g na obalení kostiček ananasu
  • Hrst okapaných kostiček ananasu

Dále budeme potřebovat:

  • Olej nebo tuk a strouhaný kokos na vymazání a vysypání bábovkové formy (mám plechovou objem 1 l), na dozdobení čokoláda na vaření 150 g rozpuštěná ve 40 g teplého tuku (Radka Vrzalová doporučuje Omega tuku) na polevy nebo teplého oleje a opražené plátky kokosu (Zdravá výživa)

Instructions for preparation

Dále budeme potřebovat:
Olej nebo tuk a strouhaný kokos na vymazání a vysypání bábovkové formy (mám plechovou objem 1 l), na dozdobení čokoláda na vaření 150 g rozpuštěná ve 40 g teplého tuku (Radka Vrzalová doporučuje Omega tuku) na polevy nebo teplého oleje a opražené plátky kokosu (Zdravá výživa)

1. Troubu vyhřejeme na 160°C, vymažeme a vysypeme formu. V jedné misce si prošleháme tekutiny (ano i cukr se počítá) a v druhé, větší misce promícháme sypké suroviny. Okapané kostičky ananasu v malé mističce obalíme v části kokosu.
2. K sypké směsi přidáme prošlehané tekutiny, opatrně promícháme silik. stěrkou nebo vařečkou.
3. Do připravené formy přelijete třetinu těsta, vsypte opatrně třetinu kostiček, pak další část a druhou třetinu kostiček a pak opět těsto a poslední kostičky. Zbylým kokosem po obalení ananasu klidně posypte povrch těsta.
4. V plechové bábovkové formě pečeme cca 1 hodinu (záleží na druhu mouky a druhu zakysaného výrobku. Nejlepší je zkusit střed těsta špejlí. Pokud je po vytažení suchá nebo s pár drobečky, je bábovka hotová.
5. Bábovku necháme ve formě úplně vychladnout na lince na mřížce a případně docukrujeme či dozdobíme polevou a opraženým kokosem.

Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen