This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Kynutý jahodový koláč s drobenkou a Jihočeskou Lahůdkou

30 minut + 30 minut pečení

difficulty:

List of recipes

Šťavnaté jahody a lahodná smetanová Lahůdka na kynutém těstě. Ještě se vám nesbíhají sliny? Tak věřte, že po upečení budou.

Kynutý jahodový koláč s drobenkou a Jihočeskou Lahůdkou

Ingredience

Těsto

  • špetka soli
  • 300 ml Jihočeského mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce rumu
  • 1/2 kostky droždí
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 a půl lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml oleje

Drobenka

  • 160 g polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 180 g moučkového cukru
  • 120 g Jihočeského másla

 

  • čerstvé jahody
  • Jihočeské máslo na vymazání plechu
  • polohrubá mouka na vysypání plechu
  • 3 balení Jihočeské lahůdky

Instructions for preparation

Hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr, moučkový cukr a prášek do pečiva smícháme v míse a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným Jihočeským mlékem, olejem, rumem a žloutkem. Poté zpracujeme hladké těsto, které vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou. Potřeme Jihočeskou lahůdkou, posypeme jahodami a drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk