Kynutý jahodový koláč s drobenkou a Jihočeskou Lahůdkou
Šťavnaté jahody a lahodná smetanová Lahůdka na kynutém těstě. Ještě se vám nesbíhají sliny? Tak věřte, že po upečení budou.
Ingredience
Těsto
- špetka soli
- 300 ml Jihočeského mléka
- 200 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 žloutek
- 2 lžíce rumu
- 1/2 kostky droždí
- 200 g polohrubé mouky
- 1 a půl lžičky prášku do pečiva
- 100 ml oleje
Drobenka
- 160 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 180 g moučkového cukru
- 120 g Jihočeského másla
- čerstvé jahody
- Jihočeské máslo na vymazání plechu
- polohrubá mouka na vysypání plechu
- 3 balení Jihočeské lahůdky
Návod na přípravu
Hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr, moučkový cukr a prášek do pečiva smícháme v míse a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným Jihočeským mlékem, olejem, rumem a žloutkem. Poté zpracujeme hladké těsto, které vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou. Potřeme Jihočeskou lahůdkou, posypeme jahodami a drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.
Podobné recepty
Brownies stromečky
Ingredience 100 g Jihočeského másla 2 vejce 120 g hořké čokolády 70% 70 g hladké mouky perníkové koření špetka soli Čokoládový krém 100 g hořké čokolády 200 g Jihočeské smetany
Vánoční sobíci à la kokosová roláda
Ingredience Piškotové těsto: 200 g mletých piškotů 100 g cukru moučka 4 lžíce rumu 50 ml kávy 3 lžíce kakaa (35 g) 2 lžíce Jihočeského mléka Náplň: 100 změklého Jihočeského másla 50 g cukru moučka 50 g kokosu Na zdobení: 200 g cukru moučka 1 bílek pár kapek citronu červená potravinářská barva nebo červené cukrové kuličky
Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce) 150 g ovesné vločky 2 balení sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 1 lžička cukru špetka soli 8–10 švestek ½ hrušky 2 lžíce medu 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu 1 lžíce třtinového cukru 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 1 lžička moučkového cukru
Linecké cukroví jako od babičky
Ingredience (na 2 plechy) 200 g změklého Jihočeského másla 200 g moučkového cukru 2 sáčky vanilkového cukru 2 vejce 100 g kakaového Lipánka 1 vanilkový pudink (v prášku) 100 g mandlové mouky 450 g hladké mouky + na podsypání 1 sáček kypřicího prášku do pečiva 3 lžíce kakaa marmeláda na slepování
Podzimní zapečený rýžový pudink
Ingredience (2 porce): 100 g jasmínové rýže 2,5–3× vanilkové mléko Lipánek 2 lžíce Jihočeského másla (30 g) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamonu ¼ lžičky kurkumy 2 vanilkové cukry 2 lžíce švestkových povidel 1 lžíce třtinového cukru na zapečení
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu
Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


