Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Kynutý jahodový koláč s drobenkou a Jihočeskou Lahůdkou

30 minut + 30 minut pečení

náročnost:

přehled receptů

Šťavnaté jahody a lahodná smetanová Lahůdka na kynutém těstě. Ještě se vám nesbíhají sliny? Tak věřte, že po upečení budou.

Kynutý jahodový koláč s drobenkou a Jihočeskou Lahůdkou

Ingredience

Těsto

  • špetka soli
  • 300 ml Jihočeského mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce rumu
  • 1/2 kostky droždí
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 a půl lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml oleje

Drobenka

  • 160 g polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 180 g moučkového cukru
  • 120 g Jihočeského másla

 

  • čerstvé jahody
  • Jihočeské máslo na vymazání plechu
  • polohrubá mouka na vysypání plechu
  • 3 balení Jihočeské lahůdky

Návod na přípravu

Hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr, moučkový cukr a prášek do pečiva smícháme v míse a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným Jihočeským mlékem, olejem, rumem a žloutkem. Poté zpracujeme hladké těsto, které vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou. Potřeme Jihočeskou lahůdkou, posypeme jahodami a drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk