This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Slané profiterolky s náplní ze sýru Lipánek

Tento recept chce přeci jen trochu práce, ale výsledek za ni rozhodně stojí! Oslníte s ním na každé párty.

Slané profiterolky s náplní ze sýru Lipánek

Ingredience

Těsto:

  • 70 g hladké mouky
  • 90 ml vody
  • 1 g soli
  • 35 g oleje
  • 3 vejce

Náplň:

  • 1 balení taveného sýru Lipánek se šunkou
  • 20 g nasekaných mandlí
  • 50 g kvalitní šunky
  • 10 g nasekané petrželky
  • 60 g Jihočeské smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Instructions for preparation

Mouku, vodu, sůl a olej smícháme v hrnci a pomalu zahřejeme. Mícháme, dokud nám těsto neutvoří jednotnou hmotu a nebude zanechávat na dně tenký bílý povlak. Následně vložíme do mísy od kuchyňského robotu a s hákovým nástavcem pomalu mícháme do vychladnutí. Postupně přidáme vejce a následně těstem naplníme cukrářský sáček se zdobicí špičkou. Těsto vytlačíme na plech ve tvaru hvězdiček. Pečeme 12-15 minut při 200 °C. Mezitím si připravíme náplň. Všechny ingredience na náplň smícháme ve větší misce, promícháme vidličkou a naplníme s ní cukrářský sáček.

Po vychladnutí profiterolky podélně překrojíme a plníme připravenou směsí.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk