We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Polévka z červené řepy s Jihočeským žervé

Červená řepa patří mezi tu nejzdravější zeleninu, kterou lze při vaření použít. I když si mnozí z nás často vybaví "kompot" ze školní jídelny, lze ji využít i jinak, chutněji. Třeba s naším Jihočeským žervé.

Polévka z červené řepy s Jihočeským žervé

Ingredience

  • 400 g červené řepy
  • 200 g brambor
  • 100 g mrkve
  • 1 cibule
  • 1 lžíce stolního oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 balení Jihočeského žervé
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • kopr
  • sůl
  • pepř

Instructions for preparation

Červenou řepu společně s bramborami a cibulí očistíme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce přidáme dvě lžičky oleje a rozehřejeme. Jakmile je olej rozehřátý, přidáme řepu, brambory, cibuli a společně restujeme přibližně 10 minut. Zalijeme vývarem a necháme na středním plameni lehce probublávat alespoň 20-30 minut.
Jakmile je vše uvařené doměkka, část pevné složky vyjmeme a zbytek rozmixujeme dohladka. Vrátíme pevnou část nazpět a dochutíme solí, pepřem a červeným vinným octem.
Na talíři podáváme s čerstvě nasekaným koprem a lžící Jihočeského žervé.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk