This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Polévka z červené řepy s Jihočeským žervé

Červená řepa patří mezi tu nejzdravější zeleninu, kterou lze při vaření použít. I když si mnozí z nás často vybaví "kompot" ze školní jídelny, lze ji využít i jinak, chutněji. Třeba s naším Jihočeským žervé.

Polévka z červené řepy s Jihočeským žervé

Ingredience

  • 400 g červené řepy
  • 200 g brambor
  • 100 g mrkve
  • 1 cibule
  • 1 lžíce stolního oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 balení Jihočeského žervé
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • kopr
  • sůl
  • pepř

Instructions for preparation

Červenou řepu společně s bramborami a cibulí očistíme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce přidáme dvě lžičky oleje a rozehřejeme. Jakmile je olej rozehřátý, přidáme řepu, brambory, cibuli a společně restujeme přibližně 10 minut. Zalijeme vývarem a necháme na středním plameni lehce probublávat alespoň 20-30 minut.
Jakmile je vše uvařené doměkka, část pevné složky vyjmeme a zbytek rozmixujeme dohladka. Vrátíme pevnou část nazpět a dochutíme solí, pepřem a červeným vinným octem.
Na talíři podáváme s čerstvě nasekaným koprem a lžící Jihočeského žervé.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk