This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Vánočka podle Josefa

Ta pravá vánočka! Upečte si ji podle Josefa Maršálka, mistra cukráře.

Ingredience

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 90 g cukru krupice
  • 10 g vanilkového cukru
  • 230 g Jihočeského plnotučného mléka
  • 100 g Jihočeského másla
  • 2 ks vejce M
  • 20g droždí
  • 5 g soli
  • 1 citron kůra
  • 2 g mletý anýz
  • 2 g mletý muškátový oříšek
  • 150 g rozinek

Na dokončení:

  • 50 g mandlí
  • 1 malé vejce na potření

Instructions for preparation

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme oba cukry a vejce, koření, kůru z citronu, mouku a sůl; krátce zamícháme a teprve poté přidáme Jihočeské máslo. Těsto hněteme nejméně 10 minut, dokud se nelepí na mísu ani na vařechu či hák. Do připraveného těsta nakonec zapracujeme rozinky. Přikryjeme a v pokojové teplotě necháme kynout do dvojnásobného objemu. Vykynuté těsto rozdělíme na šest dílů a každý rozválíme do pramenu 30 cm dlouhého. Spleteme vánočku tak, jak jsme zvyklí. Hotovou položíme na plech s papírem na pečení, postříkáme či potřeme vodou a necháme kynout do dvojnásobného objemu. Během kynutí ještě jednou potřeme vodou. Těsně před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme cukrem či mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 30minut dozlatova. Před vytažením zkusíme špejlí.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk