This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Čokoládové lanýže s arašídy a skořicí

Lanýže, které jsou sladké? No jistě! Navíc od toho nejpovolanejšího mistra cukráře, Josefa Maršálka.

Čokoládové lanýže s arašídy a skořicí

Ingredience

Hmota na lanýže:

  • 250 g kvalitní hořké čokolády 50% a více
  • 50 g mléčné čokolády 30% a více
  • 200 g Jihočeské smetany ke šlehání 33%
  • 90 g arašídového másla
  • 3 kousky celé skořice
  • 2 g soli

Na dokončení:

  • 150 g kvalitní hořké nebo mléčné čokolády
  • 5 g zlaté metalické barvy

Instructions for preparation

Obě čokolády nalámeme na kousky. Smetanu a celou skořici přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a necháme asi 10 min. louhovat. Opět přivedeme k varu, a poté jí přes cedník nalijeme na nalámanou čokoládu. Celou skořici odložíme, dále ji potřebovat nebudeme. Čokoládu ve smetaně necháme několik minut povolit a poté metlou vymícháme dohladka. Přidáme sůl a arašídové máslo a opět vymícháme do hladké hmoty. Tu přikryjeme na hladině kuchyňskou fólií a dáme do lednice nejméně na 4 až 6 hod. uzrát. Ze ztuhlé hmoty lžičkou nabíráme kousky a rychle je v dlaních zpracujeme v kuličky. Odkládáme na tácek s papírem na pečení. Hotové koule necháme v lednici dobře zatuhnout. Čokoládu opatrně rozpustíme ve vodní lázní a kuličky v ní namočíme, anebo si navlékneme vinylové rukavice na jedno použití, Čokoládu rozetřeme ve dlaních a v nich potom čokoládové kuličky obalíme. Odkládáme na tácek s papírem a v lednici necháme dobře zatuhnout. Teprve poté je obalíme v jedlé metalické barvě. Skladujeme v uzavřené dóze v lednici.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk