This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Mini štóly s čokoládou a višněmi

Josef Maršálek a jeho cukrovinky jsou vyhlášené. Vyzkoušejte recept na vánoční štóly které oslní.

Ingredience

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 80 g Jihočeského plnotučného tvarohu
  • 150 g Jihočeské zakysané smetany
  • 1 ks žloutek (M)
  • 40 g cukru krupice
  • 10 g vanilkového cukru
  • 15 g mrazem sušených višní
  • 70 g na kousky nasekané hořké čokolády
  • 1 g mleté skořice
  • 2 g soli
  • 6 g prášku do pečiva
  • Kůra z jednoho citrónu

Na dokončení:

  • 70 g rozpuštěného másla
  • 50 g moučkového cukru

Instructions for preparation

Tvaroh smícháme se smetanou, přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutek a dobře zamícháme. Přidáme skořici a sůl, citronovou kůru, čokoládu a také višně a zamícháme. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujeme v těsto. Lehce lepí, to je v pořádku. Necháme ho přikryté v míse asi 0,5 hod. odpočinout. Poté rozdělíme na 12 stejných dílů a na pomoučněném vále každý lehce stiskneme a přehneme na půl. Takovéto kousky odkládáme na plech S papírem na pečení dále od sebe. Postříkáme, anebo potřeme vodou a pečeme při 170°C asi 20 min. dozlatova. Ještě horké, právě vytažené kousky z trouby potřeme rozehřátým máslem a dobře posypeme moučkovým cukrem. Nejlépe chutnají ještě čerstvé, s bílou kávou.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk