Mini štóly s čokoládou a višněmi
Josef Maršálek a jeho cukrovinky jsou vyhlášené. Vyzkoušejte recept na vánoční štóly které oslní.
Ingredience
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 80 g Jihočeského plnotučného tvarohu
- 150 g Jihočeské zakysané smetany
- 1 ks žloutek (M)
- 40 g cukru krupice
- 10 g vanilkového cukru
- 15 g mrazem sušených višní
- 70 g na kousky nasekané hořké čokolády
- 1 g mleté skořice
- 2 g soli
- 6 g prášku do pečiva
- Kůra z jednoho citrónu
Na dokončení:
- 70 g rozpuštěného másla
- 50 g moučkového cukru
Návod na přípravu
Tvaroh smícháme se smetanou, přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutek a dobře zamícháme. Přidáme skořici a sůl, citronovou kůru, čokoládu a také višně a zamícháme. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a dobře vypracujeme v těsto. Lehce lepí, to je v pořádku. Necháme ho přikryté v míse asi 0,5 hod. odpočinout. Poté rozdělíme na 12 stejných dílů a na pomoučněném vále každý lehce stiskneme a přehneme na půl. Takovéto kousky odkládáme na plech S papírem na pečení dále od sebe. Postříkáme, anebo potřeme vodou a pečeme při 170°C asi 20 min. dozlatova. Ještě horké, právě vytažené kousky z trouby potřeme rozehřátým máslem a dobře posypeme moučkovým cukrem. Nejlépe chutnají ještě čerstvé, s bílou kávou.
Podobné recepty

OVOCNÝ POHÁR SE SLANÝM KARAMELEM, MALINOVÝM KRÉMEM, POPCORNEM A JIHOČESKÝM ŽERVÉ
Slaný karamel je teď v kurzu. A má to svůj důvod! Zkuste i vy originální dezert s tímto sladko-slaným zázrakem:-)

Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Víte, co znamená v překladu náev dezertu cheesecake? Věříme, že ano, jedná se o sýrový dort. Díky Jihočeskému cottage tak dostojí nejen svému jménu, získá ale i lahodnou a smetanovou chuť.

Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, borůvkami a skořicovou sušenkou
Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, to zní jako skvělá kombinace. Vyzkoušejte knedlíky se sušenkou jako skvělou obměnu klasického strouhaného tvarohu.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Sladké toasty plněné marmeládou, malinovou omáčkou a Tradičním Lipánkem
Toasty jsou skvělou snídaňovou či svačinovou volbou. Jejich sladkou variantu můžete oživit Tradičním Lipánkem, který zjemní sladkost marmelády a doplní vaše ráno o bílkoviny.

Jablkový dezert ve skleničce s datlemi a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ať už přijde nečekané návštěva, děti honí mlsná nebo potřebujete spotřebovat jablka, tento dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem jistě oceníte.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...