This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature

Pečená jablíčka s medem a Jihočeským jogurtem Nature

Ingredience

  • špetka skořice
  • 1 balení Jihočeského jogurtu Nature
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 pomeranč
  • 270 g medu
  • 40 g rozinek
  • 185 ml rumu
  • 6 jablek
  • pistácie
  • vykrajovač jádřince

Instructions for preparation

V hrnci přivedeme k varu rum a med. Ztlumíme a zahříváme cca 10 minut do zhoustnutí. Přidáme rozinky a necháme vychladnout. V míse smícháme šťávu a kůru z pomeranče, cukr a skořici. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky, které namáčíme do pomerančové šťávy a ihned skládáme zpět do tvaru jablka. Namarinovaná jablka dáme do zapékací misky a otvory po jádřincích naplníme rozinkami z medového sirupu smíchané s pistáciemi. Pokapeme medovým sirupem a zbylou pomerančovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 40 minut doměkka. Během pečení přeléváme šťávou. Upečená jablka ozdobíme Jihočeský jogurtem Nature a posypeme pistáciemi.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk