This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Tradiční vánočka s Lahůdkou

20 minut + 3 hodiny kynutí

difficulty:

List of recipes

Každý by asi poznal, že tohle pečivo jednoznačně patří k Vánocům. Nejen název, ale i její chuť a vůně připomínají, že se Vánoce blíží.

Tradiční vánočka s Lahůdkou

Ingredience

  • 375 g hladké mouky
  • 120 ml polotučného Jihočeského mléka
  • 2 vejce velikosti L + 1 žloutek
  • 70 g cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • půlka kostky droždí
  • 85 g povoleného Jihočeského másla
  • kůra z půlky citronu
  • 20 g mandlí
  • 30 g rozinek
  • 40 ml rumu
  • špetka soli
  • Jihočeskou Lahůdku na potření

Instructions for preparation

Mouku, teplé mléko, 1 vejce, 1 žloutek, cukr, vanilkový cukr, droždí a sůl promícháme v kuchyňském robotu hákovým nástavcem cca 5 minut. Postupně přidáme povolené máslo a promícháme. Necháme cca 30 minut kynout, přidáme rozinky, mandle a rum. Zapracujeme a necháme kynout na teplém místě 2 hodiny. Po vykynutí si vytvoříme několik pramenů, z nichž vánočku upleteme (např. ze tří či z osmi). Necháme cca půl hodiny přiklopené odležet, potřeme rozšlehaným vejcem a zbylým bílkem a pečeme při 180 °C 20-25 minut dozlatova. Vychutnat si můžete podle gusta, my doporučujeme potřít Jihočeskou Lahůdkou, Lipánkem, nebo jen tak s máslem.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk