This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Tradiční košické bobálky s Lipánkem

cca 1,5 hodiny

difficulty:

List of recipes

Ještě jste o tomto receptu neslyšeli? Naši sousedé ze Slovenska ale určitě. Pojďme se tuto pochoutku od nich naučit.

Tradiční košické bobálky s Lipánkem

Ingredience

  • 40 g droždí
  • 200 g máku
  • 1 kg hladké mouky
  • 0,75 l plnotučného Jihočeského mléka
  • 100 g rozpuštěného Jihočeského másla
  • moučkový cukr
  • 2 vejce velikosti M
  • špetka soli
  • 1 balení tradičního Lipánka
  • med
  • skořice
  • ořechy

Instructions for preparation

Z droždí, 1 dcl vlažného Jihočeského mléka a cukru necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přisypeme cukr a sůl. Promícháme a vložíme do kuchyňského robota. Postupně přidáváme zbylé suroviny a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí tvoříme malé bobálky. Rozmístíme je na plech s pečicím papírem a pečeme 12 minut při 175 °C. Po upečení povaříme v lehce osolené vodě cca 2 minuty. Vyndáme, posypeme mákem, cukrem a přidáme tradičního Lipánka. Dle chuti můžeme použít i ořechy, skořici nebo med.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk