We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Piškotová roláda s tradičním Lipánkem, kokosem a rozinkami

Piškotová roláda s tradičním Lipánkem, kokosem a rozinkami

Ingredience

Piškot:

  • 4 vejce
  • 5 lžic cukru krupice
  • 5 lžic polohrubé mouky

Náplň:

  • 2 balení tradičního Lipánka
  • 2 lžíce plátků kokosu
  • 2 lžíce rozinek (můžeme je dopředu namočit v rumu)
  • 100 g hotového vanilkového pudinku
  • 80 g povoleného Jihočeského másla (ne rozpuštěného)

Instructions for preparation

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh a dáme stranou. Ze žloutků a cukru vyšleháme pevnou světlou pěnu, do které pomalu stěrkou zamícháme bílky. Poté postupně vmícháme hrubou mouku. Směs vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C 5–10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem. Pomalu přidáváme a zašleháváme studený pudink, až se vytvoří hustý krém, do kterého jemně vmícháme Lipánky, kokos a rozinky. Upečený plát těsta ještě teplý potřeme krémem a zamotáme. Necháme odpočinout v lednici. Krájíme na cca 2 cm tenké plátky.

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk