We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Cheesecake ve skleničce s Jihočeským tvarohem & jogurtem

20 minut

difficulty:

List of recipes

Cheesecake ve skleničce s Jihočeským tvarohem & jogurtem

Ingredience (na 4 porce)

Na korpus:

  • 140 g máslových sušenek
  • 50 g rozpuštěného Jihočeského másla
  • 1 lžička skořice

Krém:

  • 2 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu broskev
  • 200 g Jihočeského žervé
  • 2 lžíce cukru

Na dochucení:

  • 4 broskve
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
     

Instructions for preparation

Začneme přípravou broskvové vrstvy. V kastrolu ve vroucí vodě povaříme 5 minut broskve. Poté vodu slijeme a broskve ochladíme ledovou vodou. Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do menšího kastrůlku, zasypeme cukrem, přidáme citronovou šťávu a rozvaříme. Necháme zchladnout.

Sušenky rozmixujeme v sekáčku na kousky. Přidáme k nim rozpuštěné máslo a skořici. Promícháme a vše spojíme.

V míse zašleháme Jihočeský tvaroh & jogurt broskev s Jihočeským žervé a cukrem.

Připravíme si skleničky nebo zavařovačky a připravené náplně vrstvíme. Nejprve dáme sušenkovou část, poté tvarohovou, broskvovou a opět tvarohovou. Navrch můžeme dezert ozdobit broskvemi a čerstvou mátou.
 

Autorem a fotografkou receptu je Míša Poláková

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk