We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Karamelový krém z čerstvého Jihočeského mléka a smetany

Karamelový krém z čerstvého Jihočeského mléka a smetany

Ingredience (na 2 porce)

Karamel:

  • 200 g cukru
  • 40 ml vody

Dokončení:

  • 40 g cukru
  • 3 žloutky
  • 1 vejce
  • 10 g vanilkové pasty
  • 200 g čerstvého Jihočeského plnotučného mléka
  • 100 g Jihočeské smetany + 150 g na ozdobu
     

Instructions for preparation

Na pánvi přivedeme k varu cukr s vodou a vaříme do konzistence karamelu. V míse smícháme žloutky, vejce a cukr. V hrnci přivedeme k varu čerstvé Jihočeské mléko s Jihočeskou smetanou a vanilkovou pastou, a za stálého míchání pomalu přiléváme do směsi s vejci. Do dvou malých zapékacích misek nalijeme karamel a polijeme mléčnou směsí. Na plech položíme mokrou utěrku a na ni vložíme zapékací misky. Plech polijeme trochou vody, aby misky byly cca půl centimetru ponořeny. Pečeme v předehřáté troubě při 110–115 °C cca 55–60 minut. Hotový dezert vyklopíme na talíř a ozdobíme našlehanou Jihočeskou smetanou.

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk