Karamelový krém z čerstvého Jihočeského mléka a smetany
Ingredience (na 2 porce)
Karamel:
- 200 g cukru
- 40 ml vody
Dokončení:
- 40 g cukru
- 3 žloutky
- 1 vejce
- 10 g vanilkové pasty
- 200 g čerstvého Jihočeského plnotučného mléka
- 100 g Jihočeské smetany + 150 g na ozdobu
Návod na přípravu
Na pánvi přivedeme k varu cukr s vodou a vaříme do konzistence karamelu. V míse smícháme žloutky, vejce a cukr. V hrnci přivedeme k varu čerstvé Jihočeské mléko s Jihočeskou smetanou a vanilkovou pastou, a za stálého míchání pomalu přiléváme do směsi s vejci. Do dvou malých zapékacích misek nalijeme karamel a polijeme mléčnou směsí. Na plech položíme mokrou utěrku a na ni vložíme zapékací misky. Plech polijeme trochou vody, aby misky byly cca půl centimetru ponořeny. Pečeme v předehřáté troubě při 110–115 °C cca 55–60 minut. Hotový dezert vyklopíme na talíř a ozdobíme našlehanou Jihočeskou smetanou.
Podobné recepty
Galetka se sýrem a pečenou dýní
Ingredience (4 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 90 g Jihočeského másla 1 vejce 2 lžíce vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň: Jihočeská zakysaná smetana tymián sůl, pepř menší dýně Sýrařův výběr Gouda vajíčko na potření těsta
Kuře se smetanovo-estragonovou omáčkou, brokolicí a kukuřicí
Ingredience (2 porce) 2 ks kuřecího supreme 300 g baby brokolice 100 g kukuřice 2 šalotky 3 stroužky česneku 1 hrst estragonu 1 lžička hladké mouky 125 g Jihočeského másla 2 lžíce olivového oleje 2 dcl bílého vína 2 dcl vývaru 400 ml čerstvé Jihočeské smetany sůl pepř
Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce) 1 balení toustového chleba 6 jablek 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem 2 hrsti rozinek 3 vejce 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce skořice 3 žloutky ovoce na ozdobu máta na ozdobu Jihočeské máslo na vymazání formy
Koláčky s lipánkovou náplní a ovocem
Ingredience 3 hrnky hladké mouky 350 g tvarohového Lipánka 140 ml čerstvého Jihočeského mléka 100 ml oleje 30 g droždí 3 lžíce cukru 1 lžička soli kůra z jednoho citronu 1 vejce 1 lžíce vanilkové pasty ovoce na ozdobu
Sladké řezy z mlíčka Lipánek
Ingredience 20 g želatinových plátků (10 kusů) studená voda 100 g cukru 3 žloutky 8 g vanilkového cukru 350 ml sladkého mlíčka Lipánek 300 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 7 sušenek strouhaná čokoláda ovoce na ozdobu
Sýrové ravioli
Ingredience (2 porce) Těsto: 200 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce olivového oleje špetka soli Náplň: 1/2 Lipánka Zlaťáčka 1× Jihočeské žervé 1 malý stroužek česneku rozmarýn špetka soli Omáčka: 1 dcl Jihočeské smetany 1/2 Lipánka Zlatáčka sůl, pepř
Bublanina s Lipánkem bez laktózy a meruňkami
Ingredience 250 g Lipánka bez laktózy 280 g polohrubé mouky + na vysypání formy 1 kypřicí prášek 180 g moučkového cukru + na ozdobu 150 ml oleje + na vymazání pečicí formy 2 vejce čerstvé meruňky nebo jiné sezónní ovoce
Mléčný koláč
Ingredience 1,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 130 g hladké mouky + na posypání formy 300 g cukru 100 g solamylu 50 g Jihočeského másla + na potření formy 2 lžičky vanilkové pasty 4 vejce 2 lžíce vody 1 lžička skořice 20 g moučkového cukru 1 banán 90 g Jihočeského žervé ovoce na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...