Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob)
Na langoše:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžíce oleje + olej na smažení
Na krém:
- 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
- kůra z půlky citronu
Na ozdobu:
- čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod.
- čerstvá máta
- moučkový cukr na posypání
Instructions for preparation
Ve vlažném čerstvém Jihočeském mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme přibližně 10 minut vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, olej a nakonec kvásek. Vypracujeme měkké, pružné těsto a necháme ho na teplém místě kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí objem. Z vykynutého těsta vytvarujeme 8–10 menších bochánků, které rukama rozmačkáme na tenké placky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a langoše smažíme z obou stran dozlatova. Hotové langoše necháme okapat na papírové utěrce. Mezitím si připravíme sladký krém – v misce vyšleháme Jihočeský tvaroh & jogurt, moučkový cukr, vanilku a citronovou kůru dohladka. Usmažené langoše necháme krátce vychladnout, potřeme připraveným krémem a bohatě posypeme čerstvým ovocem. Na závěr můžeme poprášit moučkovým cukrem a ozdobit snítkou máty.
Podobné recepty

Quinoa s Lahůdkou, kokosovým mlékem a ovocem
Ingredience (na 2 porce) 80 g quinoy 240 ml kokosového mléka 180 g Lahůdky jihočeské med 1 lžička vanilkového cukru ovoce dle chuti máta na ozdobení

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.

Koláč z listového těsta s kiwi, kaki a Tvarohovým Lipánkem
Máte pocit, že už jste listové těsto vyzkoušeli na sto způsobů? Pak bude tenhle s Lipánkem 101, jistě si na něm pochutnáte.

Koláč na plech s pudinkem a Tradičním Lipánkem
No nevypadá tento koláč báječně? Spojení pudingu a Lipánka je geniální! Rychle si vezměte, jinak na vás nezbyde.

Zapečené tortilly s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka
Tortilly s kuřecím masem či palačinky s ovocem zná snad každý, co to ale zkombinovat? Vyzkoušejte sladkou tortillu s ovocem a sladkou pomazánkou od Lipánka.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Bezlepkové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Máme tu i recepty pro ty, kteří mají lepkovou intoleranci. Koláčky s Lipánkem Tvarohovým budou jistě chutnat.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...