Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob)
Na langoše:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžíce oleje + olej na smažení
Na krém:
- 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
- kůra z půlky citronu
Na ozdobu:
- čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod.
- čerstvá máta
- moučkový cukr na posypání
Návod na přípravu
Ve vlažném čerstvém Jihočeském mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme přibližně 10 minut vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, olej a nakonec kvásek. Vypracujeme měkké, pružné těsto a necháme ho na teplém místě kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí objem. Z vykynutého těsta vytvarujeme 8–10 menších bochánků, které rukama rozmačkáme na tenké placky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a langoše smažíme z obou stran dozlatova. Hotové langoše necháme okapat na papírové utěrce. Mezitím si připravíme sladký krém – v misce vyšleháme Jihočeský tvaroh & jogurt, moučkový cukr, vanilku a citronovou kůru dohladka. Usmažené langoše necháme krátce vychladnout, potřeme připraveným krémem a bohatě posypeme čerstvým ovocem. Na závěr můžeme poprášit moučkovým cukrem a ozdobit snítkou máty.
Podobné recepty
Brownies stromečky
Ingredience 100 g Jihočeského másla 2 vejce 120 g hořké čokolády 70% 70 g hladké mouky perníkové koření špetka soli Čokoládový krém 100 g hořké čokolády 200 g Jihočeské smetany
Vánoční sobíci à la kokosová roláda
Ingredience Piškotové těsto: 200 g mletých piškotů 100 g cukru moučka 4 lžíce rumu 50 ml kávy 3 lžíce kakaa (35 g) 2 lžíce Jihočeského mléka Náplň: 100 změklého Jihočeského másla 50 g cukru moučka 50 g kokosu Na zdobení: 200 g cukru moučka 1 bílek pár kapek citronu červená potravinářská barva nebo červené cukrové kuličky
Sýrové prkénko
Ingredience (6 porcí) Sýrařův výběr Tylžský sýr Sýrařův výběr Moravský bochník Madeland uzený Primator plátkový sýr Romadur Klášterní Kamadet Jihočeská niva Blaťácké zlato s vlašskými ořechy Blatácké zlato se zeleným pepřem hroznové víno, švestky, granátové jablko slané semínkové krekry, slané oplatky, pečivo čerstvý rozmarýn, tymián
Tortillové mini quiche
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 2 tortilly 6 vajec 2 lžíce Jihočeské smetany špetka soli 100 g slaniny kousek pórku (asi 10 cm)
Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Ingredience (cca 30 košíčků) 220 g hladké mouky 140 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli špetka pepře špetka tymiánu Náplň: 120 g Jihočeské nivy 2 lžíce medu 1 lžíce Jihočeského žervé hrst nasekaných vlašských ořechů pepř
Vánoční sýrové a šunkové rolky ze sýru Primator s jablkem a křenem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Primator 1 balení kvalitní šunky 3 jablka 2 lžíce strouhaného křenu 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžička hrubozrnné hořčice ½ lžičky dijonské hořčice 2 lžičky citronové šťávy 2 lžičky medu sůl pepř špetka tymiánových lístků salát dle chuti hrst cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje
Vánoční stromeček se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (1 plech) 1 balení listového těsta (chlazené nebo rozmrazené) kečup oregano šunka sýr Lipánek Zlaťáček 1 vejce na potření sezam na posypání čerstvý tymián na ozdobení
Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce) 150 g ovesné vločky 2 balení sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 1 lžička cukru špetka soli 8–10 švestek ½ hrušky 2 lžíce medu 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu 1 lžíce třtinového cukru 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 1 lžička moučkového cukru
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


