Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob)
Na langoše:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžíce oleje + olej na smažení
Na krém:
- 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
- kůra z půlky citronu
Na ozdobu:
- čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod.
- čerstvá máta
- moučkový cukr na posypání
Návod na přípravu
Ve vlažném čerstvém Jihočeském mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme přibližně 10 minut vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, olej a nakonec kvásek. Vypracujeme měkké, pružné těsto a necháme ho na teplém místě kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí objem. Z vykynutého těsta vytvarujeme 8–10 menších bochánků, které rukama rozmačkáme na tenké placky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a langoše smažíme z obou stran dozlatova. Hotové langoše necháme okapat na papírové utěrce. Mezitím si připravíme sladký krém – v misce vyšleháme Jihočeský tvaroh & jogurt, moučkový cukr, vanilku a citronovou kůru dohladka. Usmažené langoše necháme krátce vychladnout, potřeme připraveným krémem a bohatě posypeme čerstvým ovocem. Na závěr můžeme poprášit moučkovým cukrem a ozdobit snítkou máty.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...