Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob)
Na langoše:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžíce oleje + olej na smažení
Na krém:
- 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
- kůra z půlky citronu
Na ozdobu:
- čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod.
- čerstvá máta
- moučkový cukr na posypání
Návod na přípravu
Ve vlažném čerstvém Jihočeském mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme přibližně 10 minut vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, olej a nakonec kvásek. Vypracujeme měkké, pružné těsto a necháme ho na teplém místě kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí objem. Z vykynutého těsta vytvarujeme 8–10 menších bochánků, které rukama rozmačkáme na tenké placky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a langoše smažíme z obou stran dozlatova. Hotové langoše necháme okapat na papírové utěrce. Mezitím si připravíme sladký krém – v misce vyšleháme Jihočeský tvaroh & jogurt, moučkový cukr, vanilku a citronovou kůru dohladka. Usmažené langoše necháme krátce vychladnout, potřeme připraveným krémem a bohatě posypeme čerstvým ovocem. Na závěr můžeme poprášit moučkovým cukrem a ozdobit snítkou máty.
Podobné recepty

Domácí jahodová zmrzlina s Lipánkem
Ingredience (6 porcí) 300 g čerstvých nebo mražených jahod 2 kelímky jahodového Lipánka 2 lžíce cukru (dle chuti) 1 lžička citronové šťávy

Čokoládový chia pudink z mléka Lipánek
Ingredience (2 porce): 1 Lipánek čokoládové mléko 4 lžíce chia semínek (40 g) Jihočeská smetana a ovoce na ozdobu

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku

High protein cottage housky
Ingredience (6 ks): 1 High protein cottage natur 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření sůl semínka na posypání

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) Na gazpacho: 3 červené papriky 1 cibule 4 stroužky česneku 300 g cherry rajčat ½ salátové okurky 60 ml olivového oleje hrst čerstvé bazalky šťáva z ½ citronu sůl čerstvě mletý pepř olivový olej Na sýrový sendvič: 4 tenké krajíce kváskového chleba 1 balení Tylžského sýra 2 lžíce hrubozrnné hořčice Jihočeské máslo na opečení

Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce): 1 balení sýru Lipánek 30 % 5 listů kapusty 500 g mletého masa (hovězí + vepřové) 2 lžíce strouhanky 2 stroužky česneku 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla olej na restování 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce hladké mouky 3 brambory 2 barevné papriky 1 lžíce majonézy 1 lžička medu 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 lžička citronové šťávy sůl pepř

Dip z Jihočeského Lipna s bylinkami, jalapeños a bylinkovou strouhankou
Ingredience (2 porce): 1 balení Jihočeského Lipna hrst nakládaných jalapeños 6 plátků toustového chleba hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky kůra z ½ citronu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce hladké mouky ½ balení plátkového sýra (např. Sýrařův výběr) 1 lžička mleté sladké nebo uzené papriky špetka sušeného chilli 0,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 1 balení tortill 1 lžíce olivového oleje olej na smažení sůl pepř

Burgery s Romadurem, karamelizovanou cibulkou a limetkovou majonézou
Ingredience (4 porce) 400 g mletého hovězího masa 100 g slaniny 2 červené cibule 100 g Romaduru 4 cherry rajčata nebo 1 velké rajče 4 menší burgerové bulky 6 lžic majonézy 1 limetka 3 lžíce Jihočeského másla 1 lžička olivového oleje 1 lžíce třtinového cukru sůl čerstvě mletý pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...