We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Čokoládové pusinky s kakaovým krémem a ovocem

Čokoládové pusinky s kakaovým krémem a ovocem

Ingredience (8 porcí)

Bílkové pusinky:

  • 3 bílky
  • 150 g cukru krupice
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička kakaa


Krém:

  • 2× Lipánek čokoládová pomazánka
  • 200 ml Jihočeské smetany

Ovoce na ozdobení
 

Instructions for preparation

Bílky dáme do větší mísy a začneme je šlehat elektrickým šlehačem. Jakmile začnou pěnit, postupně po lžících přisypáváme cukr a šleháme, dokud nevznikne pevný, lesklý sníh. Poté jemně vmícháme prosátý kukuřičný škrob a kakao. Pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku tvoříme malé pusinky na plech vyložený pečicím papírem.

Troubu předehřejeme na 120 °C a pusinky pečeme přibližně 60–75 minut. Po dopečení je necháme vychladnout v pootevřené troubě, aby zůstaly křupavé zvenku a vláčné uvnitř.

Krém připravíme vyšleháním smetany společně s pomazánkou Lipánek.

Bílkový korpus ozdobíme krémem a ovocem.
 

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk