We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka

30 minut + doba kynutí

difficulty:

List of recipes

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka

Ingredience

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka
  • 1 vejce M
  • 70 g Jihočeského másla
  • 75 g cukru krupice
  • 5 g soli
  • 15 g droždí
  • 1 g muškátového oříšku


Krém:

  • 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka
  • 4 žloutky M
  • 80 g cukru krupice
  • 50 g Jihočeského másla
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový lusk


Na dokončení:

  • 100 g rozpuštěného Jihočeského másla
  • muškátový oříšek
     

Instructions for preparation

Do mísy dáme mouku, droždí, cukr, přidáme mléko, vejce a muškátový oříšek a hněteme 5 min. Poté přidáme sůl a máslo a pokračujeme v hnětení, dokud nezískáme pevné a pružné nelepivé těsto. Dobře ho přikryjeme a necháme nakynout do dvojnásobného objemu. Poté ho na velmi málo pomoučněném vále rozdělíme na 40 malých kousků a z každého uděláme kuličku. Narovnáme je do pekáčku o velikosti 20 × 30 cm a mezi sebou dobře potřeme rozpuštěným máslem. Opět necháme nakynout a pečeme při 175 °C asi 20–25 min. Špejlí zkusíme, zda máme dopečeno.
Do hrnce dáme na krém všechny ingredience a za stálého míchání je přivedeme k varu. Vaříme 1 min., pro dospělé můžeme přidat 100 ml rumu. Ihned podáváme, anebo za občasného míchání necháme lehce vychladnout. Před podáváním dokončíme čerstvě strouhaným muškátovým oříškem.
 

Podobné recepty

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk