This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of nature
Madeta.cz

Pistáciová bábovka s Jihočeským tvarohem

Kombinace Jihočeského bezlaktózového tvarohu, kokosu a matcha prášku je opravdu vděčná. Ingredience se krásně chuťově doplňují a výsledné bezlepkové pečivo i ozdraví - doplní o bílkoviny a minerální látky.

Ingredience

  • 4 menší vejce
  • 150 g cukr krupice + 1 vanilinový
  • kůra z 1 Bio citrónu a šťáva z jeho 1/2
  • 1 balení bezlaktózového Jihočeského polotučného tvarohu
  • 50 ml řepkového oleje
  • 50 ml teplé vody
  • 150 g české bezlepkové mouky Eat-fit Universal
  • 1 pudinkový prášek bez lepku s příchutí - Jemná pistácie
  • 2 rovné pol. lžíce strouhaného kokosu
  • 4 g prášku MATCHA zelený čaj
  • 6 g kypřícího prášku a špetka soli
  • Na formu: olej na vymazání a kokos na vysypání formy

Instructions for preparation

Vejce s cukry a kůrou vyšleháme do světle žluté pěny, přilijeme olej s vodou a prošleháme, naposled přidáme do vaječné pěny tvaroh a šleháme cca 1 minutu. Zahřejeme troubu na spodní a dolní ohřev na 180°C.

Ve vedlejší míse si smícháme mouku s kokosem, pudinkovým práškem, matcha práškem, solí a kypřidlem. Tuto smě přidáme k vaječné pěně a krátce prošleháme.

Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme cca 30 minut na 180°C, poté dopékáme na 170°C, nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá bez drobečků. Pozor v silikonové formě zůstává střed dlouho syrový, je třeba bábovku péct delší dobu (60-65 minut) a při řádném propékání přikrýt alobalem, aby se shora nespálila.

Vychutnejte si i další recepty bez laktózy od autorky Radky Vrzalové. Najdete je také v jejích kuchařkách.

to the list of recipes...
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of nature
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen