Pistáciová bábovka s Jihočeským tvarohem
Kombinace Jihočeského bezlaktózového tvarohu, kokosu a matcha prášku je opravdu vděčná. Ingredience se krásně chuťově doplňují a výsledné bezlepkové pečivo i ozdraví - doplní o bílkoviny a minerální látky.
Ingredience
- 4 menší vejce
- 150 g cukr krupice + 1 vanilinový
- kůra z 1 Bio citrónu a šťáva z jeho 1/2
- 1 balení bezlaktózového Jihočeského polotučného tvarohu
- 50 ml řepkového oleje
- 50 ml teplé vody
- 150 g české bezlepkové mouky Eat-fit Universal
- 1 pudinkový prášek bez lepku s příchutí - Jemná pistácie
- 2 rovné pol. lžíce strouhaného kokosu
- 4 g prášku MATCHA zelený čaj
- 6 g kypřícího prášku a špetka soli
- Na formu: olej na vymazání a kokos na vysypání formy
Návod na přípravu
Vejce s cukry a kůrou vyšleháme do světle žluté pěny, přilijeme olej s vodou a prošleháme, naposled přidáme do vaječné pěny tvaroh a šleháme cca 1 minutu. Zahřejeme troubu na spodní a dolní ohřev na 180°C.
Ve vedlejší míse si smícháme mouku s kokosem, pudinkovým práškem, matcha práškem, solí a kypřidlem. Tuto smě přidáme k vaječné pěně a krátce prošleháme.
Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme cca 30 minut na 180°C, poté dopékáme na 170°C, nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá bez drobečků. Pozor v silikonové formě zůstává střed dlouho syrový, je třeba bábovku péct delší dobu (60-65 minut) a při řádném propékání přikrýt alobalem, aby se shora nespálila.
Vychutnejte si i další recepty bez laktózy od autorky Radky Vrzalové. Najdete je také v jejích kuchařkách.
Podobné recepty

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo

Tvarohový cheesecake bez laktózy
Ingredience (12 porcí) Na korpus: 200 g sušenek bez laktózy 70 g kokosového oleje Tvarohová náplň: 3 Jihočeské tvarohy bez laktózy 140 g cukru 3 vejce 2 žloutky kůra z poloviny bio citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...