This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of nature
Madeta.cz

Dalamánky s Jihočeskou nivou a podmáslím

3 hodiny

difficulty:

List of recipes

K přípravě těchto dalamánků bez lepku inspirovala Vypečená výzva s Josefem Maršálkem

Dalamánky s Jihočeskou nivou a podmáslím

Ingredience:

  • 350 g bezlepkové směsi (Radka Vrzalová doporučuje Schär Bread)
  • 150 g bezlepkové směsi (Radka Vrzalová doporučuje Simply Adveni + na pomoučení válu)
  • 1 lžíce vinného octa
  • 10 g soli
  • 5 g kypřícího prášku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička fenyklu
  • 5 g sušeného droždí
  • 1 pol. lžíce medu
  • 350 ml Jihočeského podmáslí
  • 100 ml teplé vody
  • 150 g Jihočeské nivy

 

Na dokončení:

  • olej na ruce
  • 50 g semínka slunečnice
  • 50 g semínka dýně
  • 1/2 lžičky fenyklu
  • plech, pečící papír, střička se slanou vodou

Instructions for preparation

Suroviny by měly mít všechny pokojovou teplotu. V kynoucí míse smícháme mouky se solí a kypřícím práškem, pak teprve zamícháme sušené droždí, koření, a nakonec přistrouháme Jihočeskou Nivu.

Do Jihočeského podmáslí přidáme vodu, ocet a med, prošleháme vidličkou. Tekutinu přidáme k moukám a rukou nebo v robotu vyhněteme hladké, mírně lepivé těsto.

Těsto necháme v kynoucí míse s poklopem v troubě vyhřáté na 40 °C 2 hodiny nakynout, poté rozdělíme na 8-10 stejných kousků a vytvarujeme naolejovanýma rukama šišaté dalamánky, které zastříkneme slanou vodou a posypeme semínky a kořením.

Dalamánky necháme na plechu s pečícím papírem 20 minut nakynout při pokojové teplotě, zastříkneme znova vodou a vložíme do rozpálené trouby na 230 °C (na dně máme v ploché nádobě asi 300 ml vody na vývoj páry) teplotu zvýšíme na 240 °C a pečeme asi 15 min., pak vyndáme nádobu se zbytkem vody, troubu odvětráme a snížíme teplotu na 200 °C, dopékáme 8-10 minut dozlatova.

Po upečení necháme dalamánky vychladnout na volně na mřížce.

Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlepkové recepty od Radky Vrzalové

to the list of recipes...
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of nature
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen