This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of nature
Madeta.cz

Slaný štrůdl se špenátem s Jihočeským cottage

1,5 hodiny

difficulty:

List of recipes

Štrůdl může být i slaný, vyzkoušejte ho se špenátem a Jihočeským cottage.

Slaný štrůdl se špenátem s Jihočeským cottage

Ingredience

Těsto na dva kusy:

  • 200 g Jihočeského tradičního pomazánkového bez laktózy (1,5 balení)
  • 200 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Eat-fit bešamel) + mouka na rozválení
  • 20 g mouky z lněných semínek + 100 ml horké vody
  • 10 g vinného octa (1 pol. lžíce)
  • 2 g soli
  • 4 g kypřícího prášku bez lepku
  • pečící papír a plech

Náplň:

  • 200 g mraženého listového špenátu (1/2 balení špenátu porcovaného)
  • 50 g libovější slaniny
  • 1 pol. lžíce řepkového oleje
  • 1 větší stroužek česneku, sůl, mletý pepř na dochucení
  • 1 Jihočeský cottage bez laktózy

Na potření:

  • 2 pol. lžíce řepkového oleje, plátky mandlí nebo strouhaný sýr Madeland (s obsahem laktózy nižším než 0,05) na posypání

Instructions for preparation

Horkou vodou spaříme ve skleničce lněnou mouku a rychle vidličkou vyšleháme v tužší gel, který necháme vychladnout.

V míse smícháme mouky se solí a kypřidlem, přidáme pomazánkové máslo a gel z lněného semínka. Prsty vše důkladně propracujeme ve vláčné těsto (pokud je suché - přidáme 1 pol. lžíci vlažné vody), které zabalíme do potrav. folie a necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.

V menším kastrůlku si rozehřejeme olej, přidáme česnek, slaninu a rozmražený špenát, za stálého míchání opečeme až je slanina do křupava. Necháme vychladnout a přidáme 1 balení Jihočeského cottage bez laktózy.

Těsto rozdělíme na dva bochánky, každý vyválíme na pomoučené ploše na obdélník. Na těsto rozprostřeme rovnoměrně špenátovou náplň s cottage, opatrně zahrneme spodní okraje a štrůdl zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. (Těsto můžeme rovnou na pečícím papíru rozválet a pomocí něj i dobře smotat). Hotové štrůdly potřeme olejem a posypeme sýrem nebo mandlovými plátky. Pečeme nejprve na 180 °C cca 10 minut, pak teplotu zvýšíme na 200 °C a dopékáme cca 10 minut do světle hnědé barvy.

Servírujeme teplé či studené.

Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové

to the list of recipes...
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of nature
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen