This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of nature
Madeta.cz

Valentýnské dortíčky

Blíží se svátek zamilovaných, nejen v tento den bychom si však měli dělat radost. Připravte si naše dortíčky i jen tak, pro radost.

Valentýnské dortíčky

Ingredience

(14 ks, 7+7)

Na sušenkový základ:

  • 150 g sušenek bez lepku, laktózy a vajec (Radka Vrzalová doporučuje Gullon digestiv nebo Maria)
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • cca 80 g studeného tuku (Radka Vrzalová doporučuje Alsan), kdo může přepustí si Jihočeské máslo a nechá vychladit

Na růžovou pěnovou ovocnou vrstvu - pro dámy:

  • 2 balení Jihočeské Lahůdky bez laktózy s jahodami
  • 1 balení Lipánka bez laktózy
  • 1 pol. lžíce jahodového džemu
  • 4 plátky želatiny

Na růžový ozdobný krém:

  • 2 balení Lipánka bez laktózy
  • 1 balení práškové malinové náplně
  • Na čoko-nugátovou pěnovou vrstvu - pro pány:
  • 1 tradiční Jihočeské pomazánkové bez laktózy
  • 120 g oříškové pomazánky bez laktózy (kde koupit poradí Radka Vrzalová)
  • 4 plátky želatiny

Na čoko ozdobný krém:

  • 150 g rozpuštěné zchladlé hořké čokolády
  • 1 balení Jihočeské zakysané smetany bez laktózy nebo (půl na půl s pomazánkovým bez laktózy)

košíčky na muffiny (pevnější nebo 3 naskládané na sebe) vložené do formiček na muffiny nebo do malých hrnečků, trezírovací sáčky a zdobící špička

Instructions for preparation

Tuk smícháme s podrcenými sušenkami a oříšky, vytvoříme sušenkové těsto, kterým vyplníme dna košíčků ve formičkách (cca 1 cm). Dáme vychladit do mrazáku na půl hodiny nebo na 2 hodiny do lednice.

Plátky želatiny rozpustíme podle návodu na sáčku - pro každý druh necháme 4 plátky nabobtnat ve 4 lžících studené vody, pak ohřejeme a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a necháme krátce zchladnout.
Mixérem vyšleháme suroviny na růžovou nebo nugátovou pěnu, odebereme 2 lžíce směsi, ty prošleháme se zchladlým želatinovým základem a vrátíme ke zbytku pěny, prošleháme. Lžící klademe na sušenkové korpusy ve formičkách, sklepáme, abychom dostali ven bublinky vzduchu. Dáme vychladit nejlépe přes noc.

Suroviny na ozdobný krém prošleháme a zdobíme dortíky pomocí trezírovacího sáčku a velké řezané špičky. Zdobíme ovocem nebo kousky čokolády, griliášem apod. Krémy lze i prohodit a vytvořit dortíky barevné bláznivé...

Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové

to the list of recipes...
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of nature
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen