This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy

Rádi byste si dopřáli vydatnou snídani bez lepku a laktózy? Naše proteinové lívance budou jistě tou pravou volbou.

Proteinové lívanečky z Jihočeského cottage bez lepku a laktózy

Ingredience

  • 1 balení Jihočeského Cottage sýru bez laktózy
  • 2 vejce vel. M (bezvaječná varianta -1 káv. lžička cizrnové mouky + 1 lněné mouky spařená 80 ml horké vody, vyšlehané vidličkou v gelovitou hmotu)
  • 2 pol. lžíce třtinového cukru,
  • špetka soli
  • 4 g kypřícího prášku bez lepku
  • 1 pol. lžíce citrónové šťávy
  • 1 pol. lžíce citrón kůry z BIO citrónu
  • 5 mírně vrchovatých lžic jemné hladké pohankové mouky (Natural Jihlava)
  • 1 pol. lžíce vanilkového pudinkového prášku bez lepku
  • Rozvar:
  • 1 hrneček rozmrazeného nebo čerstvého rybízu
  • 3 pol. lžíce třtinového cukru (nebo jiného sladidla)
  • 1 pol. lžíce tmavého rumu
  • 100 ml vlažné vody
  • 2 pol. lžíce vanilkového pudinkového prášku bez lepku
  • Řepkový olej na smažení 3 pol. Lžíce
  • cukr moučka

Instructions for preparation

Vyklepnutý Jihočeský cottage bez laktózy vyšleháme s vejci (vaječnou náhradou), sladidlem a citrónem. Přidáme promíchanou mouku s pudinkovým práškem, solí a kypřícím práškem.
Na pánvi rozpálíme olej a stáhneme výkon sporáku na polovinu. Lžící klademe na pánev malé lívanečky, které smažíme zvolna do zlatavého zbarvení, pak je obrátíme a dosmažíme. Necháme na nahřátém talíři stranou (nechávám v lehce vyhřáté troubě).
Na rybízový rozvar přivedeme v malém kastrůlku k varu rybíz s vodou, cukrem a tmavým rumem. Stáhneme opět výkon sporáku na polovinu a do ovoce vidličkou přišleháme pudinkový prášek, mícháme až se veškerý rozpustí a pak necháme minutu provařit (podobně jako pudink).
Na talíř poklademe lívanečky, pocukrujeme dle chuti, přelijeme rozvarem, podávat můžeme s kopičkou bezlaktózového Lipánka.


Tip: jednotlivé lívanečky můžete potřít přepuštěným máslem (v případě, že nemáte intoleranci na laktózu, lze vyrobit i z Jihočeského másla) a k cukru přidat kvalitní sypkou skořici. K servírování lze také použít Lipánka bez laktózy.

Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen