Sýrové zobání bez lepku a vajec
Receptů na takové to domácí zobánínení nikdy dost. Jistě se bude hodit nejen na Silvestra.
Ingredience
Těsto:
- 300 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Eat-fit univerzal)
- 100 ml Jihočeského polotučného mléka
- 100 g Jihočeského másla pokojové teploty
- 1 káv. lžičky soli
- 15 g lněné mouky rozmíchané v 100 ml horké vody - rychle vyšlehat v gel, nechat vychladnout
Náplň:
- 200 g jemně strouhaných sýrů – Jihočeské či Zlaté nivy + Blaťáckého zlato (případně goudy)
- 140 g másla pokojové teploty (pokud netrpíte intolerancí na laktózu můžete použít Jihočeské máslo)
- společně vidličkou utřít na pomazánku
- potravinářská fólie, papír na pečení
Instructions for preparation
Z uvedených ingrediencí si připravíme vláčné těsto - nejdříve důkladně promícháme mouku s kypřidlem a solí. Pak přidáme máslo, mléko a lněný gel, prohněteme v těsto. To necháme v bochánku odpočívat cca 1 hodinu zabalené v potravinářské fólii v ledničce. Těsto trochu zatuhne a rozleží se s vlákninou.
Po odpočinutí ho rozdělíme na 4 stejné kusy, ze kterých mezi dvěma pásy potravinářské folie rozválíme válečkem obdélník (o výšce cca 0,5 cm). Pomažeme po celé ploše připravenou sýrovou pomazánkou a pomocí fólie stočíme po podélné straně do pevného válečku. Necháme ve fólii zabalené do druhého dne roládky, pěkně ztuhnou.
Troubu předehřejeme na 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Jednotlivé roládky vybalíme z fólie a ostrým nožem nakrájíme na 0,5 cm kousky - šneky. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatavého zbarvení cca 15 minut, pak opatrně obrátíme a dopékáme nejlépe na horký vzduch při stejné teplotě cca 10 minut. Necháme zchladnout na mřížce.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty
Syrečková pomazánka
Nechte váš domov provonět syrečkovou pomazánkou. Někteří možná odejdou, ale o to více zbyde na vás :-).
Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
Valentýnské řezy s Cottage náplní - bez lepku, bez laktózy
Přejete si něco malého sladkého? A přeci s kvalitními bílkovinami v jemné náplni? Radka Vrzalová přinásí nový recept.
Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.
Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.
Česneková pomazánka s avokádem a cottage bez laktózy
Jemná, rychlá a tak výborná. Stačí jen ochutnat.
Topinky se sardinkami a Jihočeským cottagem
Máte rádi sardinky? Neváhejte vyzkoušet náš recept na topinky s Jihočeským cottagem.
Opečený chleba s hříbky, Jihočeským cottagem a gremolatou
Patříte mezi příznivce hub a Jihočeského cottage? Pak je tento recept právě pro vás :).
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...