Okaté koláčky
Koláčky, které budou ozdobou nejen haloweenské párty. Ať už jim budete říkat okaté, vajíčkové, nebo kyklopí, chutnat budou jistě každému.
Ingredience
Na čoko-linecké:
70 g hořké bezmléčné vysokoprocentní čokolády
80 g bezml. tuku (Radka Vrzalová doporučuje Alsan) nebo přepuštěného ztuhlého másla
50 g moučkového cukru
100 g bzl. mouky (pohanková + z lepivé rýže) + na obalení těsta do formiček
50 g mletých mandlí
špetka soli
15 g lněné mouky spařené v 80 ml horké vody vyšlehané v gel (vychladlé) nebo 1 vejce M
Náplň:
100 g tvarohu + 100 g Tradičního pomazánkového bez laktózy + 100 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy
1 pol. lžíce vanilkového pudink. prášku (15 g)
80 g krupicového cukru
kompotované půlky meruněk, okapané
sekané mandle nebo pistácie – nemusí být
Formičky na koláčky (průměr cca 6 cm) 8 ks
Tip: spojení Jihočeského tvarohu, Tradičního pomazánkového bez laktózy a Jihočeské zakysané smetany bez laktózy spolehlivě nahradí stejné množství Lipánka bez laktózy.
Instructions for preparation
Čokoládu nastrouháme najemno a společně prohnětením s ostatními surovinami vytvoříme kompaktní těsto, které necháme odpočinout hodinu v ledničce v potravinářské folii.
Studené kousky těsta obalujeme v mouce a vmačkáváme do formiček. Vytvarované koláčky uložíme na hodinu do mrazáku (nebo můžeme uskladnit, až budeme potřebovat).
Z mléčných výrobků a cukru si vyšleháme náplň, nakonec zašleháme pudinkový prášek. Dáme odležet.
Koláčky rovnou z mrazáku pečeme na 180°C cca 15 minut. Pak je vyndáme, necháme krátce vychladnout na mřížce a plníme krémem.
Doprostřed vmáčkneme půlku kompotované meruňky a ještě krátce zapečeme při 160°C cca 15 minut. Zdobíme sekanými mandlemi či pistáciemi.
Podáváme vychladlé, odleželé.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty

Jahodový dort s Jihočeským jogurtem Nature
Lehký ovocný a jednoduše skvělý. Tak budete popisovat tento zákusek až ho ochutnáte.

Toasty s tvarohovým Lipánkem a ovocem
Jednoduchá a rychlá svačinka pro děti, která je plná bílkovin a vitamínů z ovoce.

Topinky se sardinkami a Jihočeským cottagem
Máte rádi sardinky? Neváhejte vyzkoušet náš recept na topinky s Jihočeským cottagem.

Sendvič s trhaným vepřovým masem a Blaťáckým zlatem
Trhané kuřecí maso, opečený

Nekynuté minikoláčky s Lipánkem tvarohovým
Toto nekynuté těsto je krásně vláčné. Pokud ho doplníte o tvarohového Lipánka se snížením obsahem cukrů a ovoce podle Vaší chuti, nedělní odlehčený dezert nebude mít chybu.

Bramborová kaše s grilovaným Romadurem a sójovou omáčkou
Dopřejte si vydatný pokrm, který vás zasytí jistě na několik hodin.

Knäckebroty s ovocem a Lipánkem
Efektní recept pro supermámy, který stihnete v cuku letu a děti se budou oblizovat:-)

Zeleninový salát s Jihočeskou nivou
Smažený sýr zná asi každý, ale co takhle salát se smaženým sýrem, a ne jen tak ledajakým!
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...