Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Okaté koláčky

Koláčky, které budou ozdobou nejen haloweenské párty. Ať už jim budete říkat okaté, vajíčkové, nebo kyklopí, chutnat budou jistě každému.

Okaté koláčky

Ingredience

Na čoko-linecké:

70 g hořké bezmléčné vysokoprocentní čokolády
80 g bezml. tuku (Radka Vrzalová doporučuje Alsan) nebo přepuštěného ztuhlého másla
50 g moučkového cukru
100 g bzl. mouky (pohanková + z lepivé rýže) + na obalení těsta do formiček
50 g mletých mandlí
špetka soli
15 g lněné mouky spařené v 80 ml horké vody vyšlehané v gel (vychladlé) nebo 1 vejce M

Náplň:

100 g tvarohu + 100 g Tradičního pomazánkového bez laktózy + 100 g Jihočeské zakysané smetany bez laktózy
1 pol. lžíce vanilkového pudink. prášku (15 g)
80 g krupicového cukru
kompotované půlky meruněk, okapané
sekané mandle nebo pistácie – nemusí být

Formičky na koláčky (průměr cca 6 cm) 8 ks
Tip: spojení Jihočeského tvarohu, Tradičního pomazánkového bez laktózy a Jihočeské zakysané smetany bez laktózy spolehlivě nahradí stejné množství Lipánka bez laktózy.

 

Návod na přípravu

Čokoládu nastrouháme najemno a společně prohnětením s ostatními surovinami vytvoříme kompaktní těsto, které necháme odpočinout hodinu v ledničce v potravinářské folii.
Studené kousky těsta obalujeme v mouce a vmačkáváme do formiček. Vytvarované koláčky uložíme na hodinu do mrazáku (nebo můžeme uskladnit, až budeme potřebovat).
Z mléčných výrobků a cukru si vyšleháme náplň, nakonec zašleháme pudinkový prášek. Dáme odležet.
Koláčky rovnou z mrazáku pečeme na 180°C cca 15 minut. Pak je vyndáme, necháme krátce vychladnout na mřížce a plníme krémem.
Doprostřed vmáčkneme půlku kompotované meruňky a ještě krátce zapečeme při 160°C cca 15 minut. Zdobíme sekanými mandlemi či pistáciemi.

Podáváme vychladlé, odleželé.

Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové

 

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk