Hovězí tatarák s grilovanou topinkou a Tylžským sýrem
Tatarák a topinka je nejen skvělý začátek večera, jehož součástí je alkohol. Pokud na topince necháte zapéct sýr, navíc ještě Tylžský, tato pochoutka získá další rozměr.
Ingredience
- 300 g jemně mletého hovězího ořechu
- pažitka
- jarní cibulka
- naložené kapary
- sůl, pepř, worcesterová omáčka, olivový olej, hořčice
- 100 g Tylžského sýru
- kváskový chléb
- Jihočeské máslo
Návod na prípravu
Jemně mleté nebo poctivě nasekané maso si ochutíme solí, pepřem, hořčicí, worcesterovou omáčkou, pažitkou, nasekanými kaparami a připravíme na talíř. Chléb nakrájíme na tenké plátky a potřeme povoleným máslem, ogrilujeme a na grilu zapečeme s Tylžským sýrem. Zároveň na grilu opečeme světlou část jarní cibulky a nasekáme ji na tatarák, zelenou část krájíme na kolečka a zdobíme s ní topinky zapečené sýrem.
Podobné recepty
na prehĺad receptov...Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...