Rizoto z červené řepy s Jihočeskou zakysanousmetanou
Ingredience (na 4 porce)
- 250 g rýže arborio
- 500 g červené řepy
- 1 šalotka
- olivový olej
- 150 ml bílého vína
- 1 l vývaru
- 1 balení Jihočeské zakysané smetany
- špetka tymiánu
- 1 lžíce Jihočeského másla
Návod na prípravu
Červenou řepu uvaříme vcelku doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme. Šalotku nakrájíme najemno. Olej rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme suchou rýži a lehce opražíme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Poté postupně přiléváme vývar, dokud rýže nezměkne. Dosolíme, přidáme tymián, Jihočeské máslo a rozmixovanou řepu. Na talíři ozdobíme Jihočeskou zakysanou smetanou.
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...