This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Pečené brambory hasselback se sýrem Lipánek, slaninou a bylinkami

Jednoduchá příprava, ale famózní efekt - zkuste ochutnat a přesvědčte se.

Pečené brambory hasselback se sýrem Lipánek, slaninou a bylinkami

Ingredience

  • 2 balení sýra Lipánek
  • 1 balení Jihočeské zakysané smetany
  • 6 ks středních brambor
  • 150 g plátkové slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 10 g listové petržele
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

 

Instructions for preparation

Omyté brambory ve slupce si nakrájíme na tenké plátky – nedokrajujeme je však do konce, aby zůstaly v jednom kuse (pomoci si můžeme např. čínskými hůlkami). Vzniklé řezy plníme nakrájeným česnekem, pažitkou a slaninou. Osolíme, opepříme a pod alobalem pečeme v troubě 40 minut při 180 °C. Po vyndání přidáme do brambor nakrájený sýr Lipánek a zapečeme dalších 10 minut na 200 °C. Servírujeme se zakysanou smetanou, solí, pepřem a zakapané olivovým olejem.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen