This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Snídaňové tvarohové lívance s jahodovou omáčkou

Lívance jsou klasika, kterou milují nejen děti. Tyhle jsou navíc bez lepku a laktózy.

Snídaňové tvarohové lívance s jahodovou omáčkou

Ingredience

Na lívance (10 ks):

  • 250 g Jihočeskéhopolotučného tvarohu bez laktózy
  • 1 střední vejce (1 pol. lžíce cizrnové mouky a 2 pol. lžíce teplého rostl. Mléka)
  • 8 pol. lžic rýžové polohrubé mouky (můžete dát 4 rýžové a 4 jemné hladké pohankové, nebo mleté bzl. ovesné vločky)
  • 1 cukr s pravou vanilkou a 2 pol. lžíce cukru krupice
  • ½ káv. lžičky kypřícího prášku a špetka soli

Na omáčku:

  • 250 g pokrájených jahod + 1 pol. lžíce vody
  • Cukr podle chuti a ostrosti jahod + 1s pravou vanilkou
  • Lžíce citrónové šťávy
  • 1pol. lžíce vanilkového pudinkového prášku na zahuštění

Na servírování:

  • 180 g Jihočeské zakysané smetanu bez laktózy 15%

Instructions for preparation

Na každou várku 1 pol. lžíce oleje na smažení, pánev s nepřilnavým povrchem

V míse smícháme sypké suroviny na těsto, přidáme vejce a tvaroh, vyšleháme vidličkou v lívancové těsto, necháme 5-10 minut odstát (v případě přehuštění, přidáme po lžících teplé rostl. mléko. V pánvi rozpálíme olej a lívance smažíme vždy 3-4 kousky při polovičním výkonu plotýnky z každé strany.

Jahody smícháme s vodou a cukry, přidáme citrónovou šťávu, svaříme za stálého míchání až pustí ovoce šťávu, zahustíme pudinkovým práškem a provaříme na mírném ohni.

Servírujeme 2-3 kousky na porci, přelijeme omáčkou zdobíme zakysanou smetanou bez laktózy….

Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen