Snídaňové tvarohové lívance s jahodovou omáčkou
Lívance jsou klasika, kterou milují nejen děti. Tyhle jsou navíc bez lepku a laktózy.
Ingredience
Na lívance (10 ks):
- 250 g Jihočeskéhopolotučného tvarohu bez laktózy
- 1 střední vejce (1 pol. lžíce cizrnové mouky a 2 pol. lžíce teplého rostl. Mléka)
- 8 pol. lžic rýžové polohrubé mouky (můžete dát 4 rýžové a 4 jemné hladké pohankové, nebo mleté bzl. ovesné vločky)
- 1 cukr s pravou vanilkou a 2 pol. lžíce cukru krupice
- ½ káv. lžičky kypřícího prášku a špetka soli
Na omáčku:
- 250 g pokrájených jahod + 1 pol. lžíce vody
- Cukr podle chuti a ostrosti jahod + 1s pravou vanilkou
- Lžíce citrónové šťávy
- 1pol. lžíce vanilkového pudinkového prášku na zahuštění
Na servírování:
- 180 g Jihočeské zakysané smetanu bez laktózy 15%
Návod na přípravu
Na každou várku 1 pol. lžíce oleje na smažení, pánev s nepřilnavým povrchem
V míse smícháme sypké suroviny na těsto, přidáme vejce a tvaroh, vyšleháme vidličkou v lívancové těsto, necháme 5-10 minut odstát (v případě přehuštění, přidáme po lžících teplé rostl. mléko. V pánvi rozpálíme olej a lívance smažíme vždy 3-4 kousky při polovičním výkonu plotýnky z každé strany.
Jahody smícháme s vodou a cukry, přidáme citrónovou šťávu, svaříme za stálého míchání až pustí ovoce šťávu, zahustíme pudinkovým práškem a provaříme na mírném ohni.
Servírujeme 2-3 kousky na porci, přelijeme omáčkou zdobíme zakysanou smetanou bez laktózy….
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...