This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Kynuté bratislavské rohlíčky se smetanovým Lipánkem

1 hodina

difficulty:

List of recipes

Rohlíčky se smetanovým Lipánkem si zamilujete.

Kynuté bratislavské rohlíčky se smetanovým Lipánkem

Ingredience

Těsto na 12 rohlíčků:

 

  • 500 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 2 celá vejce
  • 200 g Jihočeského másla
  • 80 g cukru moučka
  • špetka soli
  • 30 g droždí
  • 250 ml plnotučného Jihočeského mléka

Náplň:

  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g Jihočeské smetany
  • 1 balení Lipánka tradičního
  • drcené piškoty na zahuštění směsi
  • 1 g skořice
  • 1 vanilkový cukr

Instructions for preparation

V Jihočeském mléce smícháme droždí s 1 lžičkou cukru. Jihočeské máslo ušleháme se zbylým cukrem, přidáme žloutky i celá vejce a mícháme cca 15 minut. Poté zapracujeme mouku, sůl, kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Na náplň promícháme všechny suroviny a dle chuti dosladíme. Na pomoučené ploše těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme. Nakrájíme na trojúhelníky, naplníme, vytvarujeme jako rohlíky a necháme nakynout. Rohlíčky rozložíme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut dozlatova. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

to the list of recipes...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk