Kynuté bratislavské rohlíčky se smetanovým Lipánkem
Rohlíčky se smetanovým Lipánkem si zamilujete.
Ingredience
Těsto na 12 rohlíčků:
- 500 g hladké mouky
- 3 žloutky
- 2 celá vejce
- 200 g Jihočeského másla
- 80 g cukru moučka
- špetka soli
- 30 g droždí
- 250 ml plnotučného Jihočeského mléka
Náplň:
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 50 g Jihočeské smetany
- 1 balení Lipánka tradičního
- drcené piškoty na zahuštění směsi
- 1 g skořice
- 1 vanilkový cukr
Návod na přípravu
V Jihočeském mléce smícháme droždí s 1 lžičkou cukru. Jihočeské máslo ušleháme se zbylým cukrem, přidáme žloutky i celá vejce a mícháme cca 15 minut. Poté zapracujeme mouku, sůl, kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Na náplň promícháme všechny suroviny a dle chuti dosladíme. Na pomoučené ploše těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme. Nakrájíme na trojúhelníky, naplníme, vytvarujeme jako rohlíky a necháme nakynout. Rohlíčky rozložíme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut dozlatova. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Podobné recepty

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...