Kynuté bratislavské rohlíčky se smetanovým Lipánkem
Rohlíčky se smetanovým Lipánkem si zamilujete.
Ingredience
Těsto na 12 rohlíčků:
- 500 g hladké mouky
- 3 žloutky
- 2 celá vejce
- 200 g Jihočeského másla
- 80 g cukru moučka
- špetka soli
- 30 g droždí
- 250 ml plnotučného Jihočeského mléka
Náplň:
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 50 g Jihočeské smetany
- 1 balení Lipánka tradičního
- drcené piškoty na zahuštění směsi
- 1 g skořice
- 1 vanilkový cukr
Návod na přípravu
V Jihočeském mléce smícháme droždí s 1 lžičkou cukru. Jihočeské máslo ušleháme se zbylým cukrem, přidáme žloutky i celá vejce a mícháme cca 15 minut. Poté zapracujeme mouku, sůl, kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Na náplň promícháme všechny suroviny a dle chuti dosladíme. Na pomoučené ploše těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme. Nakrájíme na trojúhelníky, naplníme, vytvarujeme jako rohlíky a necháme nakynout. Rohlíčky rozložíme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut dozlatova. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Podobné recepty

Sýrové sušenky s Jihočeským Lipnem
Tyto sýrové sušenky jednoduše musíte ochutnat. Jihočeské Lipno jim dává jemnou smetanovou chuť.

Čtverečky z listového těsta plněné sýrem Lipánek, kuřecím masem a sušenými rajčaty
Listové těsto je skvělý pomocník při přípravě občerstvení, doplnit ho ale můžete sýrem od Lipánka a kuřecím masem. Uvidíte, že návštěva bude nadmíru spokojená.

Sendvič s Jihočeským žervé, uzeným lososem, rukolou a medovým dresinkem
Máte chuť na nějakou svačinku či menší oběd? Jihočeské žervé doplní jemnou chutí uzeného lososa a s obyčejného sendviče se stane něco výjimečného.

Kokosovo-mrkvový koláč s Tradičním Lipánkem
Zkoušeli jste někdy mrkvový koláč doplnit kokosem? Doporučujeme vyzkoušet i s naším Lipánkem, který dezert krásně zvláční.

Čokoládový koláč s Tvarohovým Lipánkem, hruškami a ořechy
Máte rádi čokoládu, ale v dezertu nesmí chybět ani ovoce? Pak je tento dezert právě pro vás.

Šátečky z listového těsta se sladkou pomazánkou Lipánek, mákem a blumami
Pomazánku od Lipánka můžete použít jako hotovou náplň do šátečků. Jednodušší už to být nemůže.

Koláč s Tvarohovým Lipánkem, mandlemi a hruškami
Mandle a hrušky jsou lákavou kombinací. Přidejte k nim ale Lipánka a vznikne vám neodolatelný dezert.

Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...