Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Kynuté bratislavské rohlíčky se smetanovým Lipánkem

1 hodina

náročnost:

přehled receptů

Rohlíčky se smetanovým Lipánkem si zamilujete.

Kynuté bratislavské rohlíčky se smetanovým Lipánkem

Ingredience

Těsto na 12 rohlíčků:

 

  • 500 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 2 celá vejce
  • 200 g Jihočeského másla
  • 80 g cukru moučka
  • špetka soli
  • 30 g droždí
  • 250 ml plnotučného Jihočeského mléka

Náplň:

  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 50 g Jihočeské smetany
  • 1 balení Lipánka tradičního
  • drcené piškoty na zahuštění směsi
  • 1 g skořice
  • 1 vanilkový cukr

Návod na přípravu

V Jihočeském mléce smícháme droždí s 1 lžičkou cukru. Jihočeské máslo ušleháme se zbylým cukrem, přidáme žloutky i celá vejce a mícháme cca 15 minut. Poté zapracujeme mouku, sůl, kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Na náplň promícháme všechny suroviny a dle chuti dosladíme. Na pomoučené ploše těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme. Nakrájíme na trojúhelníky, naplníme, vytvarujeme jako rohlíky a necháme nakynout. Rohlíčky rozložíme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut dozlatova. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk