This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Kynuté halušky s ovocem a Lipánkem tradičním

Halušky na sladko? No vlastně proč ne :).

Kynuté halušky s ovocem a Lipánkem tradičním

Ingredience

  • 260 ml vody
  • 30 g droždí
  • 500 g hrubé mouky
  • 1 lžička krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 Lipánek tradiční bez laktózy
  • ovoce a ořechy na ozdobení a dochucení
  • mák
  • cukr moučka

Instructions for preparation

Postupně smícháme všechny ingredience v nádobě kuchyňského robota a vypracujeme pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej necháme půl hodiny vykynout. Po vykynutí přeneseme těsto na prkénko a nožem oddělujeme menší kousky do vroucí lehce osolené vody. Vaříme cca 7 minut na mírnějším plameni. Po uvaření necháme halušky okapat, rozdělíme na talíře, posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem a ozdobíme Lipánkem tradičním, ovocem a ořechy.

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk