Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Kynuté halušky s ovocem a Lipánkem tradičním

Halušky na sladko? No vlastně proč ne :).

Kynuté halušky s ovocem a Lipánkem tradičním

Ingredience

  • 260 ml vody
  • 30 g droždí
  • 500 g hrubé mouky
  • 1 lžička krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 Lipánek tradiční bez laktózy
  • ovoce a ořechy na ozdobení a dochucení
  • mák
  • cukr moučka

Návod na přípravu

Postupně smícháme všechny ingredience v nádobě kuchyňského robota a vypracujeme pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej necháme půl hodiny vykynout. Po vykynutí přeneseme těsto na prkénko a nožem oddělujeme menší kousky do vroucí lehce osolené vody. Vaříme cca 7 minut na mírnějším plameni. Po uvaření necháme halušky okapat, rozdělíme na talíře, posypeme mákem smíchaným s moučkovým cukrem a ozdobíme Lipánkem tradičním, ovocem a ořechy.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk