This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Levandulová panna cottta s bílou čokoládou a Lipánkem tradičním

30 minut + 5/6 hodin tuhnutí

difficulty:

List of recipes

O dezertu panna cotta jistě neslyšíte poprvé. Naše varianta je však stejně jedinečná jako Lipánek.

Levandulová panna cottta s bílou čokoládou a Lipánkem tradičním

Ingredience

  • 1 hrnek Jihočeského mléka
  • ¼ hrnku květů levandule
  • ½ hrnku cukru
  • 2 plátky želatiny změklé ve vodě
  • 1 hrnek Jihočeské smetany ke šlehání
  • kůra z 1 citronu
  • květy levandule na ozdobení
  • 100 g bílé čokolády
  • 1 hrnek Jihočeské smetany
  • 130 g Lipánka tradičního

Instructions for preparation

Levanduli krátce povaříme v Jihočeském mléce a necháme cca 5 minut odstát. Poté přecedíme a květy vyhodíme. Do Jihočeského mléka dáme cukr a promícháme. Želatinu rozpustíme ve vodě dle návodu a vmícháme do teplého mléka. Přidáme citronovou kůru a Jihočeskou smetanu ke šlehání. Směs vlijeme do hrnečků a necháme vychladnout, dokud neztuhne. Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu společně s Jihočeskou smetanou. Na vychladnou panna cottu dáme vrstvu Lipánka tradičního, zalijeme tenkou vrstvou čokolády, ozdobíme levandulovými květy a necháme ztuhnout.

to the list of recipes...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk