We think of natureDownload catalogue
Madeta.cz

Levandulová panna cottta s bílou čokoládou a Lipánkem tradičním

30 minut + 5/6 hodin tuhnutí

difficulty:

List of recipes

O dezertu panna cotta jistě neslyšíte poprvé. Naše varianta je však stejně jedinečná jako Lipánek.

Levandulová panna cottta s bílou čokoládou a Lipánkem tradičním

Ingredience

  • 1 hrnek Jihočeského mléka
  • ¼ hrnku květů levandule
  • ½ hrnku cukru
  • 2 plátky želatiny změklé ve vodě
  • 1 hrnek Jihočeské smetany ke šlehání
  • kůra z 1 citronu
  • květy levandule na ozdobení
  • 100 g bílé čokolády
  • 1 hrnek Jihočeské smetany
  • 130 g Lipánka tradičního

Instructions for preparation

Levanduli krátce povaříme v Jihočeském mléce a necháme cca 5 minut odstát. Poté přecedíme a květy vyhodíme. Do Jihočeského mléka dáme cukr a promícháme. Želatinu rozpustíme ve vodě dle návodu a vmícháme do teplého mléka. Přidáme citronovou kůru a Jihočeskou smetanu ke šlehání. Směs vlijeme do hrnečků a necháme vychladnout, dokud neztuhne. Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu společně s Jihočeskou smetanou. Na vychladnou panna cottu dáme vrstvu Lipánka tradičního, zalijeme tenkou vrstvou čokolády, ozdobíme levandulovými květy a necháme ztuhnout.

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
We think of natureDownload catalogue

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk