Levandulová panna cottta s bílou čokoládou a Lipánkem tradičním
O dezertu panna cotta jistě neslyšíte poprvé. Naše varianta je však stejně jedinečná jako Lipánek.
Ingredience
- 1 hrnek Jihočeského mléka
- ¼ hrnku květů levandule
- ½ hrnku cukru
- 2 plátky želatiny změklé ve vodě
- 1 hrnek Jihočeské smetany ke šlehání
- kůra z 1 citronu
- květy levandule na ozdobení
- 100 g bílé čokolády
- 1 hrnek Jihočeské smetany
- 130 g Lipánka tradičního
Návod na přípravu
Levanduli krátce povaříme v Jihočeském mléce a necháme cca 5 minut odstát. Poté přecedíme a květy vyhodíme. Do Jihočeského mléka dáme cukr a promícháme. Želatinu rozpustíme ve vodě dle návodu a vmícháme do teplého mléka. Přidáme citronovou kůru a Jihočeskou smetanu ke šlehání. Směs vlijeme do hrnečků a necháme vychladnout, dokud neztuhne. Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu společně s Jihočeskou smetanou. Na vychladnou panna cottu dáme vrstvu Lipánka tradičního, zalijeme tenkou vrstvou čokolády, ozdobíme levandulovými květy a necháme ztuhnout.
Podobné recepty

OVOCNÝ POHÁR SE SLANÝM KARAMELEM, MALINOVÝM KRÉMEM, POPCORNEM A JIHOČESKÝM ŽERVÉ
Slaný karamel je teď v kurzu. A má to svůj důvod! Zkuste i vy originální dezert s tímto sladko-slaným zázrakem:-)

Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Víte, co znamená v překladu náev dezertu cheesecake? Věříme, že ano, jedná se o sýrový dort. Díky Jihočeskému cottage tak dostojí nejen svému jménu, získá ale i lahodnou a smetanovou chuť.

Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, borůvkami a skořicovou sušenkou
Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, to zní jako skvělá kombinace. Vyzkoušejte knedlíky se sušenkou jako skvělou obměnu klasického strouhaného tvarohu.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Sladké toasty plněné marmeládou, malinovou omáčkou a Tradičním Lipánkem
Toasty jsou skvělou snídaňovou či svačinovou volbou. Jejich sladkou variantu můžete oživit Tradičním Lipánkem, který zjemní sladkost marmelády a doplní vaše ráno o bílkoviny.

Jablkový dezert ve skleničce s datlemi a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ať už přijde nečekané návštěva, děti honí mlsná nebo potřebujete spotřebovat jablka, tento dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem jistě oceníte.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...