Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Levandulová panna cottta s bílou čokoládou a Lipánkem tradičním

30 minut + 5/6 hodin tuhnutí

náročnost:

přehled receptů

O dezertu panna cotta jistě neslyšíte poprvé. Naše varianta je však stejně jedinečná jako Lipánek.

Levandulová panna cottta s bílou čokoládou a Lipánkem tradičním

Ingredience

  • 1 hrnek Jihočeského mléka
  • ¼ hrnku květů levandule
  • ½ hrnku cukru
  • 2 plátky želatiny změklé ve vodě
  • 1 hrnek Jihočeské smetany ke šlehání
  • kůra z 1 citronu
  • květy levandule na ozdobení
  • 100 g bílé čokolády
  • 1 hrnek Jihočeské smetany
  • 130 g Lipánka tradičního

Návod na přípravu

Levanduli krátce povaříme v Jihočeském mléce a necháme cca 5 minut odstát. Poté přecedíme a květy vyhodíme. Do Jihočeského mléka dáme cukr a promícháme. Želatinu rozpustíme ve vodě dle návodu a vmícháme do teplého mléka. Přidáme citronovou kůru a Jihočeskou smetanu ke šlehání. Směs vlijeme do hrnečků a necháme vychladnout, dokud neztuhne. Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu společně s Jihočeskou smetanou. Na vychladnou panna cottu dáme vrstvu Lipánka tradičního, zalijeme tenkou vrstvou čokolády, ozdobíme levandulovými květy a necháme ztuhnout.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk