Špenátová roláda s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience (8 porcí):
- 200 g špenátu
- 100 g Jihočeského tvarohu
- 1 stroužek česneku
- 3 bílky
- 3 lžíce hladké mouky
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
Náplň:
- 1 sýr Lipánek Zlaťáček
- 2 balení Jihočeského žervé
- 100 g sušených rajčat
- sušené oregano
- sůl, pepř
Instructions for preparation
Nejprve si připravíme těsto. Špenát dáme do mixéru a rozmixujeme ho na hladké pyré. Přidáme k němu tvaroh, prolisovaný česnek a ušlehané bílky. Nakonec opatrně vmícháme 3 velké lžíce hladké mouky, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
Na plech si připravíme pečicí papír a rovnoměrně na něj rozetřeme špenátové těsto. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 10–12 minut, dokud těsto neztuhne, ale stále zůstane pružné. Po upečení necháme těsto zchladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Nakrájíme sušená rajčata na drobné kousky. V misce smícháme Zlaťáček, oba smetanové sýry, nasekaná rajčata, špetku sušeného oregana, sůl a pepř. Vše promícháme, aby vznikla hladká náplň.
Na špenátový korpus rovnoměrně natřeme připravenou náplň a pomocí pečicího papíru těsto opatrně zarolujeme do pevné rolády. Roládu zabalíme do potravinářské fólie a dáme ji alespoň na hodinu do lednice, aby ztuhla.
Před podáváním roládu nakrájíme na plátky.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Pečený tvarohový koláč s Tradičním Lipánkem
Tvarohový koláč už si v Madetě neumíme bez Lipánka představit. Vyzkoušejte proč.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...