Špenátová roláda s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience (8 porcí):
- 200 g špenátu
- 100 g Jihočeského tvarohu
- 1 stroužek česneku
- 3 bílky
- 3 lžíce hladké mouky
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
Náplň:
- 1 sýr Lipánek Zlaťáček
- 2 balení Jihočeského žervé
- 100 g sušených rajčat
- sušené oregano
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Nejprve si připravíme těsto. Špenát dáme do mixéru a rozmixujeme ho na hladké pyré. Přidáme k němu tvaroh, prolisovaný česnek a ušlehané bílky. Nakonec opatrně vmícháme 3 velké lžíce hladké mouky, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
Na plech si připravíme pečicí papír a rovnoměrně na něj rozetřeme špenátové těsto. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 10–12 minut, dokud těsto neztuhne, ale stále zůstane pružné. Po upečení necháme těsto zchladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Nakrájíme sušená rajčata na drobné kousky. V misce smícháme Zlaťáček, oba smetanové sýry, nasekaná rajčata, špetku sušeného oregana, sůl a pepř. Vše promícháme, aby vznikla hladká náplň.
Na špenátový korpus rovnoměrně natřeme připravenou náplň a pomocí pečicího papíru těsto opatrně zarolujeme do pevné rolády. Roládu zabalíme do potravinářské fólie a dáme ji alespoň na hodinu do lednice, aby ztuhla.
Před podáváním roládu nakrájíme na plátky.
Podobné recepty

Mac and cheese s Tylžským sýrem
Ingredience: 300 g těstovin (makarony nebo kolínka) 250 g Tylžského sýra 350 ml Jihočeského mléka 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce Jihočeského másla muškátový oříšek sůl, pepř 2 lžíce strouhanky

Domácí jahodová zmrzlina s Lipánkem
Ingredience (6 porcí) 300 g čerstvých nebo mražených jahod 2 kelímky jahodového Lipánka 2 lžíce cukru (dle chuti) 1 lžička citronové šťávy

Čokoládový chia pudink z mléka Lipánek
Ingredience (2 porce): 1 Lipánek čokoládové mléko 4 lžíce chia semínek (40 g) Jihočeská smetana a ovoce na ozdobu

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku

High protein cottage housky
Ingredience (6 ks): 1 High protein cottage natur 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření sůl semínka na posypání

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) Na gazpacho: 3 červené papriky 1 cibule 4 stroužky česneku 300 g cherry rajčat ½ salátové okurky 60 ml olivového oleje hrst čerstvé bazalky šťáva z ½ citronu sůl čerstvě mletý pepř olivový olej Na sýrový sendvič: 4 tenké krajíce kváskového chleba 1 balení Tylžského sýra 2 lžíce hrubozrnné hořčice Jihočeské máslo na opečení

Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce): 1 balení sýru Lipánek 30 % 5 listů kapusty 500 g mletého masa (hovězí + vepřové) 2 lžíce strouhanky 2 stroužky česneku 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla olej na restování 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce hladké mouky 3 brambory 2 barevné papriky 1 lžíce majonézy 1 lžička medu 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 lžička citronové šťávy sůl pepř

Dip z Jihočeského Lipna s bylinkami, jalapeños a bylinkovou strouhankou
Ingredience (2 porce): 1 balení Jihočeského Lipna hrst nakládaných jalapeños 6 plátků toustového chleba hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky kůra z ½ citronu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce hladké mouky ½ balení plátkového sýra (např. Sýrařův výběr) 1 lžička mleté sladké nebo uzené papriky špetka sušeného chilli 0,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 1 balení tortill 1 lžíce olivového oleje olej na smažení sůl pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...