Špenátová roláda s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience (8 porcí):
- 200 g špenátu
- 100 g Jihočeského tvarohu
- 1 stroužek česneku
- 3 bílky
- 3 lžíce hladké mouky
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
Náplň:
- 1 sýr Lipánek Zlaťáček
- 2 balení Jihočeského žervé
- 100 g sušených rajčat
- sušené oregano
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Nejprve si připravíme těsto. Špenát dáme do mixéru a rozmixujeme ho na hladké pyré. Přidáme k němu tvaroh, prolisovaný česnek a ušlehané bílky. Nakonec opatrně vmícháme 3 velké lžíce hladké mouky, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, aby vzniklo hladké těsto.
Na plech si připravíme pečicí papír a rovnoměrně na něj rozetřeme špenátové těsto. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 10–12 minut, dokud těsto neztuhne, ale stále zůstane pružné. Po upečení necháme těsto zchladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Nakrájíme sušená rajčata na drobné kousky. V misce smícháme Zlaťáček, oba smetanové sýry, nasekaná rajčata, špetku sušeného oregana, sůl a pepř. Vše promícháme, aby vznikla hladká náplň.
Na špenátový korpus rovnoměrně natřeme připravenou náplň a pomocí pečicího papíru těsto opatrně zarolujeme do pevné rolády. Roládu zabalíme do potravinářské fólie a dáme ji alespoň na hodinu do lednice, aby ztuhla.
Před podáváním roládu nakrájíme na plátky.
Podobné recepty

Proteinové vaječné muffiny
Ingredience (12 kusů) 6 vajec 1 kus High protein přírodní zrající sýr 100 ml Jihočeského mléka nasekaný kopr 100 g slaniny hrst baby špenátu 1 paprika 100 g cherry rajčat špetka soli

Cottage pizza plná bílkovin
Ingredience 1 High protein cottage natur 1 vejce 100 g hladké mouky sůl Na dokončení 100 g High protein Eidam PRO rajčatové sugo 50 g šunky rajče kousek papriky olivy sýr rukola na ozdobu

Cottage protein bowl
Ingredience High protein cottage natur okurka rajče cherry rajčátka uzený losos kousek avokáda 1 lžíce olivového oleje piniové oříšky nasekaný kopr sezamová semínka sůl, pepř

Jarní quiche
Ingredience (4 porce) 240 g hladké mouky 100 g Jihočeského másla 3 lžíce studené vody 1 žloutek sůl Náplň 2× Primator 4 vejce 150 ml Jihočeské smetany 150 g Jihočeské zakysané smetany ¼ cukety 3 cherry rajčata 1 jarní cibulka 3 ředkvičky citronová kůra muškátový oříšek sůl, pepř hrst čerstvého nebo mraženého hrášku rukola na dokončení

Špenátová polévka
Ingredience (4 porce) 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400 g mraženého špenátu 0,5 l vývaru 125 g Lipna smetanového sůl, pepř muškátový oříšek

Velikonoční nádivka s Jihočeským žervé, kopřivami a uzeným masem
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského žervé 1 poloviční balení toastového chleba 100 g uzeného boku nebo krkovice 2 hrsti spařených kopřiv 2 vejce 180 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžíce Jihočeského másla + na vymazání formy hrst nasekané pažitky sůl pepř špetka muškátového oříšku

Velikonoční špenátový koláč se sýrem Lipánek
Ingredience (5–6 porcí) 1 balení sýru Lipánek 30 % 1 balení těsta na koláče 500 g mraženého špenátu 4 vejce 100 g Jihočeského žervé 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ½ bílé řepy hrst čerstvého špenátu hrst ředkviček 1 šalotka muškátový oříšek sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citronové šťávy

Sladké knedlíčky z Jihočeského Nature bílého jogurtu s jahodami a mákem
Ingredience (2 porce) 250 g Jihočeského Nature bílého jogurtu + na ozdobu 450 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 2 vejce 50 g Jihočeského másla 2 lžíce máku 1 lžička cukru 1 lžíce moučkového cukru 1 balíček vanilkového cukru špetka soli 1 pytlík mražených jahod šťáva z půlky citronu čerstvé jahody na ozdobu máta na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...