Cuketové lasagne s krémovým špenátem
Ingredience (4 porce):
- 2 cukety
- lasagne
- 200 g baby špenátu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 Jihočeská smetana
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- sůl, muškátový oříšek
- 2× High protein Eidam PRO
Na bešamel:
- 500 ml Jihočeského mléka
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- muškátový oříšek
Instructions for preparation
Cukety nakrájíme na podélné plátky a lehce osolíme. Na pánvi necháme rozehřát trochu oleje, přidáme prolisovaný česnek a krátce ho orestujeme. Přidáme špenát a necháme ho zavadnout. Zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali kukuřičný škrob, a krátce provaříme, dokud směs nezhoustne. Osolíme a dochutíme špetkou muškátového oříšku.
Na bešamel v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme, dokud nevznikne jíška. Za stálého míchání přilijeme postupně mléko a vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Do zapékací mísy začneme vrstvit: na spod trochu oleje, plátky lasagní, špenátová směs, plátkový Eidam, cuketa – a vrstvy opakujeme (kromě oleje). Nakonec zalijeme lasagne bešamelem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35–40 minut, dokud povrch nezezlátne.
Tip: Pro fit verzi je možné vynechat lasagne a vrstvit jen cuketu, špenát a sýr – vznikne tak lehčí, nízkosacharidová varianta.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.

Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...