Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem
Ingredience (2 porce)
- High protein Madeland
- 3 lžíce Jihočeského másla
- 1 šalotka
- 4 stroužky česneku
- 200 g krevet
- ½ cukety
- 100 g cherry rajčat
- 100 ml bílého vína
- cca 600 ml vývaru
- bazalka
- citron
Instructions for preparation
Na větší pánvi nebo v hlubokém rendlíku rozehřejeme dvě lžíce másla. Přidáme najemno nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme, aby se rozvoněl. Přisypeme rýži arborio a promícháme, aby se obalila tukem a zesklovatěla.
Přilijeme bílé víno a necháme ho za stálého míchání odpařit. Poté postupně přiléváme vývar – vždy jen tolik, aby se rýže mírně ponořila, a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Tento proces opakujeme zhruba 15–20 minut, dokud není rýže na skus.
Mezitím si na vedlejší pánvi na troše másla opečeme očištěné krevety z obou stran dozlatova. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cuketu a rozpůlená cherry rajčata, krátce orestujeme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Jakmile je rizoto téměř hotové, vmícháme zeleninovo–krevetovou směs do rýže. Odstavíme z plotny, přidáme poslední lžíci másla a na menší kousky nakrájený sýr High protein Madeland. Promícháme, aby se sýr lehce rozpustil a rizoto získalo krémovou strukturu. Na závěr přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.

Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...