Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem
Ingredience (2 porce)
- High protein Madeland
- 3 lžíce Jihočeského másla
- 1 šalotka
- 4 stroužky česneku
- 200 g krevet
- ½ cukety
- 100 g cherry rajčat
- 100 ml bílého vína
- cca 600 ml vývaru
- bazalka
- citron
Návod na přípravu
Na větší pánvi nebo v hlubokém rendlíku rozehřejeme dvě lžíce másla. Přidáme najemno nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme, aby se rozvoněl. Přisypeme rýži arborio a promícháme, aby se obalila tukem a zesklovatěla.
Přilijeme bílé víno a necháme ho za stálého míchání odpařit. Poté postupně přiléváme vývar – vždy jen tolik, aby se rýže mírně ponořila, a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Tento proces opakujeme zhruba 15–20 minut, dokud není rýže na skus.
Mezitím si na vedlejší pánvi na troše másla opečeme očištěné krevety z obou stran dozlatova. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cuketu a rozpůlená cherry rajčata, krátce orestujeme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Jakmile je rizoto téměř hotové, vmícháme zeleninovo–krevetovou směs do rýže. Odstavíme z plotny, přidáme poslední lžíci másla a na menší kousky nakrájený sýr High protein Madeland. Promícháme, aby se sýr lehce rozpustil a rizoto získalo krémovou strukturu. Na závěr přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
Podobné recepty
Sýrové prkénko
Ingredience (6 porcí) Sýrařův výběr Tylžský sýr Sýrařův výběr Moravský bochník Madeland uzený Primator plátkový sýr Romadur Klášterní Kamadet Jihočeská niva Blaťácké zlato s vlašskými ořechy Blatácké zlato se zeleným pepřem hroznové víno, švestky, granátové jablko slané semínkové krekry, slané oplatky, pečivo čerstvý rozmarýn, tymián
Tortillové mini quiche
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 2 tortilly 6 vajec 2 lžíce Jihočeské smetany špetka soli 100 g slaniny kousek pórku (asi 10 cm)
Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Ingredience (cca 30 košíčků) 220 g hladké mouky 140 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli špetka pepře špetka tymiánu Náplň: 120 g Jihočeské nivy 2 lžíce medu 1 lžíce Jihočeského žervé hrst nasekaných vlašských ořechů pepř
Vánoční sýrové a šunkové rolky ze sýru Primator s jablkem a křenem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Primator 1 balení kvalitní šunky 3 jablka 2 lžíce strouhaného křenu 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžička hrubozrnné hořčice ½ lžičky dijonské hořčice 2 lžičky citronové šťávy 2 lžičky medu sůl pepř špetka tymiánových lístků salát dle chuti hrst cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje
Vánoční stromeček se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (1 plech) 1 balení listového těsta (chlazené nebo rozmrazené) kečup oregano šunka sýr Lipánek Zlaťáček 1 vejce na potření sezam na posypání čerstvý tymián na ozdobení
Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce) 150 g ovesné vločky 2 balení sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 1 lžička cukru špetka soli 8–10 švestek ½ hrušky 2 lžíce medu 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu 1 lžíce třtinového cukru 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 1 lžička moučkového cukru
Dokonalá turecká vejce
Ingredience (2 porce) 1 Jihočeská zakysaná smetana 4 vejce hrst čerstvého kopru 1 stroužek česneku špetka soli 2 lžíce octa Chilli máslo 4 lžíce Jihočeského másla ¼ lžičky chilli koření ¼ lžičky chilli vloček ¼ lžičky mleté papriky špetka soli
Podzimní zapečený rýžový pudink
Ingredience (2 porce): 100 g jasmínové rýže 2,5–3× vanilkové mléko Lipánek 2 lžíce Jihočeského másla (30 g) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamonu ¼ lžičky kurkumy 2 vanilkové cukry 2 lžíce švestkových povidel 1 lžíce třtinového cukru na zapečení
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


