Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem
Ingredience (2 porce)
- High protein Madeland
- 3 lžíce Jihočeského másla
- 1 šalotka
- 4 stroužky česneku
- 200 g krevet
- ½ cukety
- 100 g cherry rajčat
- 100 ml bílého vína
- cca 600 ml vývaru
- bazalka
- citron
 
Návod na přípravu
Na větší pánvi nebo v hlubokém rendlíku rozehřejeme dvě lžíce másla. Přidáme najemno nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme, aby se rozvoněl. Přisypeme rýži arborio a promícháme, aby se obalila tukem a zesklovatěla.
Přilijeme bílé víno a necháme ho za stálého míchání odpařit. Poté postupně přiléváme vývar – vždy jen tolik, aby se rýže mírně ponořila, a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Tento proces opakujeme zhruba 15–20 minut, dokud není rýže na skus.
Mezitím si na vedlejší pánvi na troše másla opečeme očištěné krevety z obou stran dozlatova. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cuketu a rozpůlená cherry rajčata, krátce orestujeme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Jakmile je rizoto téměř hotové, vmícháme zeleninovo–krevetovou směs do rýže. Odstavíme z plotny, přidáme poslední lžíci másla a na menší kousky nakrájený sýr High protein Madeland. Promícháme, aby se sýr lehce rozpustil a rizoto získalo krémovou strukturu. Na závěr přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
 
Podobné recepty
 
    Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
 
    Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
 
    High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
 
    Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř
 
    Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu
 
    Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr
 
    Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř
 
    Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...

 
    
