myslíme na příroduSoutěž
Madeta.cz

Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem

30 minut

náročnost:

přehled receptů

Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem

Ingredience (2 porce)

  • High protein Madeland
  • 3 lžíce Jihočeského másla
  • 1 šalotka
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g krevet
  • ½ cukety
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 ml bílého vína
  • cca 600 ml vývaru
  • bazalka
  • citron
     

Návod na přípravu

Na větší pánvi nebo v hlubokém rendlíku rozehřejeme dvě lžíce másla. Přidáme najemno nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme, aby se rozvoněl. Přisypeme rýži arborio a promícháme, aby se obalila tukem a zesklovatěla.
Přilijeme bílé víno a necháme ho za stálého míchání odpařit. Poté postupně přiléváme vývar – vždy jen tolik, aby se rýže mírně ponořila, a mícháme, dokud se tekutina nevstřebá. Tento proces opakujeme zhruba 15–20 minut, dokud není rýže na skus.
Mezitím si na vedlejší pánvi na troše másla opečeme očištěné krevety z obou stran dozlatova. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cuketu a rozpůlená cherry rajčata, krátce orestujeme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Jakmile je rizoto téměř hotové, vmícháme zeleninovo–krevetovou směs do rýže. Odstavíme z plotny, přidáme poslední lžíci másla a na menší kousky nakrájený sýr High protein Madeland. Promícháme, aby se sýr lehce rozpustil a rizoto získalo krémovou strukturu. Na závěr přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSoutěž

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk