Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce):
- 1 balení sýru Lipánek 30 %
- 5 listů kapusty
- 500 g mletého masa (hovězí + vepřové)
- 2 lžíce strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce Jihočeského másla
- olej na restování
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 brambory
- 2 barevné papriky
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička medu
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
Instructions for preparation
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Kapustové listy spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na Jihočeském másle dozlatova.
Ve větší míse smícháme mleté maso, na kostičky nakrájený sýr Lipánek, nadrobno nasekané kapustové listy (jeden list si necháme stranou), prolisovaný česnek, orestovanou cibuli, sůl a pepř. Ze směsi vytvoříme karbanátky, které obalíme v hladké mouce. Opečeme je z obou stran dozlatova, přibližně 3 minuty z každé strany. Uvařené brambory a papriky nakrájíme na větší kusy a orestujeme je na olivovém oleji. Na závěr přidáme nahrubo nakrájený zbylý kapustový list a vše dochutíme solí a pepřem. V malé misce smícháme majonézu, med, hořčici a citronovou šťávu.
Karbanátky servírujeme s opečenou zeleninou a hořčičnou majonézou.
Podobné recepty

Noky z Jihočeského žervé s jahodovou omáčkou
Ingredience Noky 250 g Jihočeského žervé 60 g mletých mandlí 70 g polohrubé mouky 1 větší žloutek špetka soli 40 g cukru Omáčka 250 g jahod 30 g medu 1 citron 10 g vanilkového cukru Na ozdobu 1 Tradiční Lipánek

Karbanátky z kapusty a cizrny se sýrem gouda a bramborovou kaší
Vegetariánské karbanátky nejsou jen pro vegetariány. Vyzkoušejte je se sýrem Sýrařův výběr gouda, který jim dodá tu pravou chuť.

Zapečený lilek s rajčaty, šunkou, bylinkami a sýrem Madeland
Lehká a rychlá večeře, která vám zabere jen pár minut. Sýr Madeland lilek příjemně dochutí.

Čočka beluga se zeleninou a Sýrem na pánev
Že jste již vyzkoušeli čočku na všechny způsoby? Ten náš ale určitě ne. Sýr na pánev se k ní hodí skvěle.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.

Plněná rajčata s Jihočeským žervé, šunkou a sýrem Madeland
Bezmasá večeře, pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, postní den, ideální recept v podstatě kdykoli.
WHO WE ARE
MADETA a. s. is a pure Czech company formed by four stand-alone factories, all placed in a beautiful landscape of the South Bohemian region.
MORE ABOUT COMPANY...
OUR PRODUCTS
Here you can find more than 200 of our delicious products. Curds, milks, yoghurts, cheeses and many others.
LIST OF YOUR PRODUCTS...